article
1.6275579
ARNHEM - Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem moet ruim drie miljoen euro aan ontvangen voorschotten en opgelegde boetes overmaken aan de provincie Gelderland.
Arnhems taxibedrijf moet drie miljoen betalen aan provincie
ARNHEM - Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem moet ruim drie miljoen euro aan ontvangen voorschotten en opgelegde boetes overmaken aan de provincie Gelderland.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/arnhems-taxibedrijf-moet-drie-miljoen-betalen-aan-provincie-1.6275579
2016-08-18T15:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4265291.1472214227!image/image-4265291.jpg
Arnhem,Taxi,rechtszaak,wmo-vervoer,provincie,regio-taxi,Willemsen de Koning,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Arnhems taxibedrijf moet drie miljoen betalen aan provincie

Arnhems taxibedrijf moet drie miljoen betalen aan provincie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - Taxibedrijf Willemsen de Koning uit Arnhem moet ruim drie miljoen euro aan ontvangen voorschotten en opgelegde boetes overmaken aan de provincie Gelderland.

  Dat heeft de Arnhemse rechter eerder deze maand bepaald, naar nu bekend is geworden.

  Juridisch gevecht
  Het Arnhemse taxibedrijf en de provincie zijn al jaren verwikkeld in een juridisch gevecht over Regiotaxi Gelderland. Willemsen de Koning stopte eind 2014 met het wmo-vervoer. Reden: er waren veel minder passagiers dan de provincie in de aanbesteding had voorgerekend. Het bedrijf zei daardoor in financiële nood te komen.

  Een kwestie van bedrijfsrisico, vond de provincie, maar uiteindelijk werd een compensatieregeling getroffen. In dat kader heeft de provincie voor ruim twee miljoen euro aan voorschotten overgemaakt. Later oordeelde de rechter dat het bedrijf geen recht had op deze schadevergoeding. Daarop diende Willemsen de Koning het contract niet verder uit.

  Provincie grotendeels gelijk
  De rechter geeft de provincie nu op de meeste punten gelijk. Zo moet de vervoerder de voorschotten terugbetalen.

  Willemsen de Koning legt zich vooralsnog bij de uitspraak neer, zegt raadsman Frank Feenstra. De provincie bestudeert het vonnis, laat een woordvoerster weten.

  Het dossier kan nog niet worden gesloten. Er loopt nog een zaak in hoger beroep over deze kwestie.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties