article
1.6386839
ARNHEM - Omwonenden van het Koningsplein in Arnhem zijn niet blij met de komst van het nieuwe cultuurgebouw op het plein.
Buurtbewoners Koningsplein: cultuurgebouw liever ergens anders
ARNHEM - Omwonenden van het Koningsplein in Arnhem zijn niet blij met de komst van het nieuwe cultuurgebouw op het plein.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/buurtbewoners-koningsplein-cultuurgebouw-liever-ergens-anders-1.6386839
2016-09-14T05:39:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6386840.1473795576!image/image-6386840.JPG
Arnhem,Bouwplan,Stadstheater Arnhem,Toneelgroep Oostpool,Introdans,Koningsplein,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Buurtbewoners Koningsplein: cultuurgebouw liever ergens anders

Buurtbewoners Koningsplein: cultuurgebouw liever ergens anders

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stadstheater Arnhem. Foto DG
  ARNHEM - Omwonenden van het Koningsplein in Arnhem zijn niet blij met de komst van het nieuwe cultuurgebouw op het plein. 

  De buurt ziet het gebouw voor Stadstheater Arnhem, Introdans en Oostpool en de twaalf meter hoge flats die ook in de visie van de gemeente staan, met vrees tegemoet.  „Dit kost ons woongenot en maakt onze woningen minder waard", stelt buurtvertegenwoordiger Jaap Traanman. „Die samenwerking kan ook op een andere plek."

  Groen
  Buurtbewoners hechten veel waarde aan het rustige, lommerrijke plein dat de aangrenzende Catharinaplaats in hun ogen nu is. Ze zien het niet zitten dat al het groen op de hoek met de Beekstraat zal verdwijnen. Wel vinden ze dat het Koningsplein een opknapbeurt kan gebruiken.

  Steunen
  Of het idee van het 'Kunstencluster 2.0' uiteindelijk de eindstreep haalt, hangt nog van veel factoren af. Onder meer van de politieke wil bij de partijen in de gemeenteraad om de visie voor het Koningsplein te steunen.

  Over de renovatie van Stadstheater Arnhem, waar al 11 miljoen euro voor apart staat, is in de raad eigenlijk geen discussie.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties