article
1.6553337
ARNHEM - Luna, Milou, Mira, Moira, Job en Sjef. Dat zijn de namen van de vijf weken oude Cheeta-zesling in Burgers' Zoo die vanochtend aan de nu nog pluizige beestjes werd gegeven.
Cheeta-zesling Burgers' Zoo voor de camera
ARNHEM - Luna, Milou, Mira, Moira, Job en Sjef. Dat zijn de namen van de vijf weken oude Cheeta-zesling in Burgers' Zoo die vanochtend aan de nu nog pluizige beestjes werd gegeven.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/cheeta-zesling-burgers-zoo-voor-de-camera-1.6553337
2016-10-20T15:42:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6553338.1476968084!image/image-6553338.JPG
Arnhem,Dierentuin,Sociaal en maatschappij,Zesling,Inenten,Cheeta,namen,dierenarts,Burgers' Zoo,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Cheeta-zesling Burgers' Zoo voor de camera

Cheeta-zesling Burgers' Zoo voor de camera

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - Luna, Milou, Mira, Moira, Job en Sjef. Dat zijn de namen van de vijf weken oude Cheeta-zesling in Burgers' Zoo die vanochtend aan de nu nog pluizige beestjes werd gegeven.

  Het zijn vier vrouwtjes en twee mannetjes. Al protesterend werden ze voor het eerst door de verzorgers opgepakt. Volgens dierenarts Henk Luten van Burgers' Zoo is dat protest alleen maar goed. „We willen dat onze cheeta's zoveel mogelijk natuurlijk gedrag vertonen."

  Ingeënt
  De zesling is door de arts ontwormd, ingeënt en gechipt. De roofdiertjes zijn kerngezond, zag Luten. „Er blijft er geen achter in de groei, ze zijn lekker dik." Een verzorgster maakte foto's zodat ze uit elkaar gehouden kunnen worden. "Ieder vlekkenpatroon op de vacht is uniek."

  Zesling
  De zesling is het tweede nest voor de 6,5 jaar oude moeder, die eerder ook al zes jongen tegelijk wierp. „Erg bijzonder. Een zesling komt maar in 5 procent van de gevallen voor. Normaal gesproken bestaat een nest uit drie of vier jongen."

  Verdelen
  Haar vorige nest is in het kader van het Europese fokprogramma inmiddels bijna verdeeld over andere dierentuinen in Europa. „Over een aantal jaar gebeurt hetzelfde met deze beestjes. Om inteelt te voorkomen", zegt Luten

  Succesvol
  Het fokprogramma is sinds een aantal jaar erg succesvol bij de Arnhemse dierentuin. Luten weet daar wel een reden voor. „In de natuur komen mannetjes en vrouwtjes ook maar kort bij elkaar. Sinds wij onze mannetjes en vrouwtjes verder uit elkaar houden en ze alleen als het vrouwtje krols is bij elkaar laten gaat het veel beter."

  Over zes weken kan iedereen de jonge luipaarden komen bekijken in het publieke verblijf.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties