article
1.5468001
ARNHEM - Bij het Kunstbedrijf Arnhem gaat volgend jaar veel onderwijservaring verloren. Een groot aantal docenten stopt met ingang van 1 januari. Het gaat om docenten die in dienst zijn van de gemeente Arnhem.
Deel van docenten Kunstbedrijf Arnhem stopt
ARNHEM - Bij het Kunstbedrijf Arnhem gaat volgend jaar veel onderwijservaring verloren. Een groot aantal docenten stopt met ingang van 1 januari. Het gaat om docenten die in dienst zijn van de gemeente Arnhem.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/deel-van-docenten-kunstbedrijf-arnhem-stopt-1.5468001
2015-11-23T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4368832.1440966484!image/image-4368832.JPG
Arnhem,Kunst,Onderwijs,Kunstbedrijf Arnhem,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Deel van docenten Kunstbedrijf Arnhem stopt

Deel van docenten Kunstbedrijf Arnhem stopt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rozet in Arnhem.
   Fotograaf
  ARNHEM - Bij het Kunstbedrijf Arnhem gaat volgend jaar veel onderwijservaring verloren. Een groot aantal docenten stopt met ingang van 1 januari. Het gaat om docenten die in dienst zijn van de gemeente Arnhem.

  De helft van hen heeft besloten ambtenaar te blijven. Zij willen hun sociale zekerheden niet opgeven. De anderen gaan per 1 januari door als zelfstandig ondernemer. Dat zegt Otto Berg, interim-directeur van Kunstbedrijf Arnhem.

  Hoge salariskosten
  60 docenten die ambtenaar zijn, worden tot 1 januari door het Kunstbedrijf betaald. Dat vloeit voort uit een detacheringsovereenkomst tussen de gemeente en het Kunstbedrijf.

  De salariskosten drukken zwaar op de begroting van het Kunstbedrijf dat in zwaar weer verkeert. Het moet de komende 7 jaar jaarlijks 4,5 ton aflossen. Het Kunstbedrijf heeft dat geld van de gemeente geleend.

  Herstelplan
  Om aan de verplichtingen te kunnen voldoen, heeft het Kunstbedrijf een herstelplan gemaakt. Een onderdeel daarvan is dat de docenten zelfstandig ondernemer (zzp'er) worden. Dat scheelt het Kunstbedrijf een fors bedrag aan salariskosten. De docenten die dat weigerden, zouden ambtenaar blijven en voor een periode van 2 jaar wachtgeld krijgen van de gemeente Arnhem. Om zo veel mogelijk docenten ertoe te verleiden zzp'er te worden, zegde wethouder Gerrie Elfrink hen intensieve begeleiding toe. En ze mochten 2 jaar lang gratis lesruimten huren in kennis- en cultuurgebouw Rozet.

  Sociale zekerheid
  Nu blijkt dat 50 procent van de docenten die ambtenaar zijn, kiest voor sociale zekerheden (pensioen, verzekeringen). Het is nog niet bekend hoeveel geld dit de gemeente gaat kosten.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties