article
1.6040470
ARNHEM - Festival de Luie Hond keert deze zomer terug in Arnhem. De tweede editie wordt groter en spannender, belooft organisator Robin van der Beek. Publiekstrekker is de Amsterdamse band Jungle by Night.
Festival De Luie Hond keert terug in Arnhem
ARNHEM - Festival de Luie Hond keert deze zomer terug in Arnhem. De tweede editie wordt groter en spannender, belooft organisator Robin van der Beek. Publiekstrekker is de Amsterdamse band Jungle by Night.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/festival-de-luie-hond-keert-terug-in-arnhem-1.6040470
2016-05-24T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6040483.1464001642!image/image-6040483.jpg
Arnhem,Cultuur,Feest,Evenement,festival,arnhem
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Festival De Luie Hond keert terug in Arnhem

Festival De Luie Hond keert terug in Arnhem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De vorige editie van de Luie Hond
   Fotograaf
  ARNHEM - Festival de Luie Hond keert deze zomer terug in Arnhem. De tweede editie wordt groter en spannender, belooft organisator Robin van der Beek. Publiekstrekker is de Amsterdamse band Jungle by Night.
  Met een kleine 10.000 bezoekers hield de Luie Hond zich afgelopen zomer prima staande tussen het grote aanbod van Arnhemse festivals en evenementen. Dat er een tweede editie zou komen, was al snel duidelijk.
   
  Veranderen
  Toch gaat er het een en ander veranderen, laat Van der Beek weten. „Het uitgangspunt blijft hetzelfde: reggae, funk- en soulmuziek in combinatie met foodtrucks. Dit keer vindt het festival echter plaats rondom de ASM-haven. Dat terrein is spannender en afwisselender dan de kale vlakte waar we vorig jaar stonden", aldus Van der Beek. 
   
  Ook de indeling verandert. „Bij de vorige editie bleek ook dat soms de muziek van het ene podium ook bij het andere te horen was. Op de nieuwe locatie zorgen we voor een andere indeling, zodat bezoekers daar geen last meer van hebben”, aldus Van der Beek.
   
  Groter
  Met een extra podium en meer foodtrucks wordt het festival een forse slag groter dan vorig jaar. „Dat zie je ook terug in de programmering. Een band als Jungle by Night hadden we vorig jaar nog niet kunnen boeken. Die staan geprogrammeerd op grote festivals in heel Europa, die zijn hard op weg een heel grote naam te worden.”
   
  Headliners
  Andere headliners zijn de Amerikaase soulband Gospel Sessions en het reggaegezelschap the Upsessions. Het festival is van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli. De entree bedraagt vijf euro en is gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar.
   

  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties