article
1.6588129
ARNHEM - De vrolijke schilders van Café De Wacht in Arnhem hebben hun stamkroeg zaterdag 'Pegasusblauw' geverfd. Dit is een knipoog naar de blauwe kleur van het gevleugelde paard op de vlag van Britse Airbornedivisie.
Giroroze Café De Wacht in Arnhem wordt Airborneblauw
ARNHEM - De vrolijke schilders van Café De Wacht in Arnhem hebben hun stamkroeg zaterdag 'Pegasusblauw' geverfd. Dit is een knipoog naar de blauwe kleur van het gevleugelde paard op de vlag van Britse Airbornedivisie.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/giroroze-caf%C3%A9-de-wacht-in-arnhem-wordt-airborneblauw-1.6588129
2016-10-29T14:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6588130.1477751240!image/image-6588130.JPG
Arnhem,Herdenking,Cultuur,Cafe De Wacht,Erfgoed,Giro d'Italia,Airborne Divisie,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Giroroze Café De Wacht in Arnhem wordt Airborneblauw

Giroroze Café De Wacht in Arnhem wordt Airborneblauw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Wacht verandert van Giroroze in Pegasusblauw.
   Fotograaf
  ARNHEM - De vrolijke schilders van Café De Wacht in Arnhem hebben hun stamkroeg zaterdag 'Pegasusblauw' geverfd. Dit is een knipoog naar de blauwe kleur van het gevleugelde paard op de vlag van Britse Airbornedivisie. 

  De stamgasten namen de markante gevel op het snijpunt van de Bovenbeekstraat en de Velperpoortlangstraat afgelopen voorjaar al onder handen om de wielerronde Giro d'Italia in Arnhem welkom te heten. De beige muren werden toen 'Giroroze' gemaakt.

  Toverbal
  Veel voorbijgangers maakten foto's en her en der begonnen mensen te pleiten voor meer van dit soort vrolijk gekleurde gevels in Arnhem. De schildersploeg van zaterdag was het er snel over eens dat het met het najaar de hoogste tijd werd voor een andere kleur. „We waren op het Giroroze uitgekeken." Ze sluiten niet uit dat De Wacht vaker van kleur zal veranderen. „Als een toverbal."

  Verbaasd
  Wethouder Gerrie Elfrink (Sport, Cultuur, Erfgoed) reageert 'wat verbaasd'. Hij vond het Giroroze schitterend en regelde dat ambtenaren van Handhaving niet ingrepen. „Ik heb ervoor gezorgd dat het gedoogd werd en heb later de opdracht gegeven om het roze te legaliseren. Want officieel mag dit niet op een monument."

  Niet handig
  Met de plotselinge komst van het Pegasusblauw dreigt er van de legalisering van het Giroroze niets meer terecht te komen. Contact met dienstdoende ambtenaren over de nieuwe kleur hebben de stamgasten niet gehad.

  „Dat is niet handig van ze", stelt Elfrink. „Ik ga me er verder niet mee bemoeien. Het is nu aan hen om het uit te leggen aan Handhaving. Ze kunnen ook nog overwegen om het weer terug te schilderen naar Giroroze. Dat gaat juist heel goed bovenop een lichtblauwe ondergrond."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties