article
1.6518190
ARNHEM - In Presikhaaf III voelen mensen zich verre van veilig. Dat is een van de resultaten van het buurtonderzoek van deze krant.
Inwoners Arnhemse wijk Presikhaaf III voelen zich onveilig
ARNHEM - In Presikhaaf III voelen mensen zich verre van veilig. Dat is een van de resultaten van het buurtonderzoek van deze krant.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/inwoners-arnhemse-wijk-presikhaaf-iii-voelen-zich-onveilig-1.6518190
2016-10-12T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6518837.1476212398!image/image-6518837.JPG
Arnhem,Sociaal en maatschappij,Presikhaaf,Buurtonderzoek,Criminaliteit,Onveiligheid,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Inwoners Arnhemse wijk Presikhaaf III voelen zich onveilig

Inwoners Arnhemse wijk Presikhaaf III voelen zich onveilig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Beeld uit de wijk Presikhaaf III
   Fotograaf
  ARNHEM - In Presikhaaf III voelen mensen zich verre van veilig. Dat is een van de resultaten van het buurtonderzoek van deze krant.

  'Toeteren in de nacht, veelvuldig politie in de flat en op straat en het uitschot wordt in de flats geplaatst.' Een anonieme inwoner van Presikhaaf III laat in een open vraag van het buurtonderzoek geen spaan heel van zijn wijk.

  Hij staat daarin niet alleen. Presikhaaf III krijgt van alle deelnemers aan het onderzoek een gemiddelde van 5,0 en noteert daarmee het laagste rapportcijfer van alle Arnhemse buurten op het gebied van veiligheid.

  Wijkagent
  Een deel van de oplossing in Presikhaaf III ligt mogelijk bij wijkagent Jan Visser, maar het probleem is dat slechts één op de drie weet wie hij is. Ruim 72 procent van de buurt geeft daarnaast aan dat de criminaliteit toeneemt. Ter vergelijking: Geitenkamp volgt op de tweede plek met 56 procent.

  Positiever
  In enkele andere Arnhemse wijken zijn de bewoners een stuk positiever over de veiligheid in de buurt. De wijk Alteveer spant de kroon, daar geven de deelnemers gemiddeld een 8,1. Die wijk wordt op afstand gevolgd door Lombok en het Statenkwartier (beiden 7,6).

  Lees een uitgebreid verhaal en een reportage over de wijk in De Gelderlander, editie Arnhem, van woensdag 12 oktober of in onze e-paper


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties