article
1.6502933
ARNHEM - Sportclubs in Arnhem, Rheden en Renkum worstelen met de mogelijk kankerverwekkende rubberen korrels op hun kunstgrasvelden. Voetbalclub SML in Arnhem heeft al maatregelen genomen: daar trainen de keepers voorlopig op het natuurgrasveld.
Keeperstrainingen SML op echt gras vanwege gevaar kunstgraskorrels
ARNHEM - Sportclubs in Arnhem, Rheden en Renkum worstelen met de mogelijk kankerverwekkende rubberen korrels op hun kunstgrasvelden. Voetbalclub SML in Arnhem heeft al maatregelen genomen: daar trainen de keepers voorlopig op het natuurgrasveld.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/keeperstrainingen-sml-op-echt-gras-vanwege-gevaar-kunstgraskorrels-1.6502933
2016-10-07T12:05:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4796850.1476015118!image/image-4796850.jpg
Arnhem,Sport,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Keeperstrainingen SML op echt gras vanwege gevaar kunstgraskorrels

Keeperstrainingen SML op echt gras vanwege gevaar kunstgraskorrels

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Duel tussen SC Westervoort en VVG
   Fotograaf
  • Afbeelding
  ARNHEM - Sportclubs in Arnhem, Rheden en Renkum worstelen met de mogelijk kankerverwekkende rubberen korrels op hun kunstgrasvelden. Voetbalclub SML in Arnhem heeft al maatregelen genomen: daar trainen de keepers voorlopig op het natuurgrasveld.

  Clubbesturen in de regio dringen bij Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan op spoedig vervolgonderzoek. Zij zijn bang voor de veiligheid van hun leden.

  21 velden in regio Arnhem
  In Arnhem liggen vijftien kunstgrasvelden met rubbergranulaat dat is gemaakt van autobanden. Oosterbeek heeft één zo'n veld en Rheden vijf. De onrust over de velden ontstond na een uitzending van Zembla, afgelopen woensdag. Daarin werd gesteld dat de rubberen korrels leukemie en lymfeklierkanker veroorzaken.

  (Tekst gaat verder onder de video)

  Sportbedrijf Arnhem zegt haar velden niet te sluiten zolang het RIVM dat niet nodig vindt. „Voetbalclubs staan er natuurlijk wel vrij in om de velden voorlopig niet te gebruiken.”

  SC Rheden
  Voetbalclub SC Rheden wil de verantwoordelijkheid voorlopig bij de ouders laten. "Bij een afgelasting hakken wij voor iedereen de knoop door. Dat moeten ouders zelf doen. Als zij hun kinderen thuis willen houden hebben wij daar alle begrip voor", zegt Laurens van den Berg van SC Rheden. "Maar laten we nu eerst maar eens verder onderzoek afwachten."

  Eldenia en OVC '85
  Voetbalclub Eldenia uit Elden vraagt spelers voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo is het advies alert te zijn op open wonden en kleding goed uit te kloppen voor het in de wasmachine gaat.

  Bij OVC' 85 in Oosterbeek maken ouders, vrijwilligers en trainers zich zorgen. Tenminste één team heeft aangegeven niet meer te willen spelen op het kunstgrasveld. Dat betekent dat wedstrijden en trainingen voor dat team niet doorgaan als zij ingedeeld staan op het kunstgrasveld, want het veldenschema wordt voor hen niet aangepast.

  De club wil het veld blijven gebruiken zolang de KNVB oordeelt dat het veilig is. Wel gaat de club praten met de leverancier van het kunstgrasveld. „We gaan CSC concrete vragen stellen over het bij ons gebruikte granulaat, teneinde daar nog meer duidelijkheid over te krijgen.”

  Kunstgrasvelden met autobanden-rubbergranulaat Kunstgrasvelden zonder autobanden-rubbergranulaat
   
  De Bakenberg (2)
   
  Korfbalveld in Elderveld
  Bakerhof Korfbalveld op de Paasberg
  Cranevelt (3) Cruyff Court Vitesse
  Elden (2) Voetbalvereniging Elsweide
  Het Lange Water Renkumse Voetbalvereniging Wilhelmina
  Malburgen West Voetbalclub Redichem
  Rijkerswoerd (2) VV Duno
  Schuytgraaf (2) Voetbalvereniging CHRC
  Valkenhuizen Voetbalclub Wodanseck uit Wolfheze
  De Bilderberg Oosterbeek  
  Het Nieuwland  
  Rheden  
  De Pinkenberg  
  Ellecom  

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties