article
1.6176797
ARNHEM - De kerstmuziek die drie weken lang uit de speakers klonk in winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem, is vrijdagmiddag rond 15.15 uur uitgezet. „Ze hebben de kabels van het systeem eruit getrokken. Het is nu helemaal stil hier”, zegt bloemist Michiel Stoter.
Kersthits eindelijk gestopt in Arnhems winkelcentrum
ARNHEM - De kerstmuziek die drie weken lang uit de speakers klonk in winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem, is vrijdagmiddag rond 15.15 uur uitgezet. „Ze hebben de kabels van het systeem eruit getrokken. Het is nu helemaal stil hier”, zegt bloemist Michiel Stoter.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/kersthits-eindelijk-gestopt-in-arnhems-winkelcentrum-1.6176797
2016-07-08T08:38:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4656599.1417622918!image/image-4656599.jpg
Arnhem,Detailhandel,Kerst,Muziek
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Kersthits eindelijk gestopt in Arnhems winkelcentrum

Kersthits eindelijk gestopt in Arnhems winkelcentrum

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - De kerstmuziek die drie weken lang uit de speakers klonk in winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem, is vrijdagmiddag rond 15.15 uur uitgezet. „Ze hebben de kabels van het systeem eruit getrokken. Het is nu helemaal stil hier”, zegt bloemist Michiel Stoter. 

  Eerder op de dag had hij Mood Media, het bedrijf dat de muziekinstallatie in het winkelcentrum beheert, een ultimatum gesteld. „Er moet nu weer gewone muziek uit de speakers komen. Er klinken al drie weken kersthits, mensen ergeren zich daaraan”, zei hij daarover.

  Zou de 'kerstmuziekkwestie' vrijdagmiddag niet zijn opgelost, dan zou Stoter opnieuw media-aandacht gaan zoeken om een oplossing te forceren.

  Opgelost
  Marketingmanager Claudine Vickard van Mood Media zei echter dat de oplossing er een dag eerder al was. „Een monteur van ons is donderdag langs geweest om de kersthits uit te zetten en normale muziek aan.”

  Zij moest later terugkomen op die uitspraak, want in de nacht naar vrijdag ging er iets mis. En toen klonk er vrijdagmorgen plots wéér kerstmuziek in het winkelcentrum. Hoe dat kan? Vickard weet het niet: „Wij hebben dit nog nooit meegemaakt. De oorzaak moeten we gaan onderzoeken.”

  'Kan echt niet'
  En dat terwijl de ondernemers vrijdag zo vurig hoopten dat er iets anders uit de speakers zou komen dan kersthits als Last christmas, All I want for christmas is you en Driving home for christmas, die al drie weken lang op repeat stonden. „En ook Let it snow kwam meerdere malen langs”, beschrijft Stoter. „Wees eerlijk: kerstmuziek in de zomer, dat kan toch echt niet?”

  Iets mis
  Vickard erkent dat volmondig. „Nee, kersthits in de zomer, da's gewoon niet goed.”

  Het bedrijf uit Almere heeft daarom direct weer een monteur naar Arnhem gestuurd. Die nam vrijdagmiddag rigoureuze maatregelen: het apparaat dat de muziek regelt werd in zijn geheel verwijderd en vervangen door een nieuwe installatie. En toen was het wel goed: in de loop van de dag galmden weer de alledaagse hits door het winkelcentrum.

  Kerstpakket
  Van Mood Media kregen de winkeliers als geste een soort kerstpakket, met daarin onder meer een aantal kerstmutsen en een zwembandje met kerstafbeeldingen erop. Stoter: „Dat is dan natuurlijk weer hartstikke leuk.”


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties