article
1.4817296
ARNHEM - Het Gelderlander Nieuwscafé staat vrijdag 27 maart in het teken van de leegstand in de stad. Om die reden wordt het gehouden in het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan het Gele Rijdersplein.
Leegstand in Arnhem onderwerp nieuwscafé Gelderlander
ARNHEM - Het Gelderlander Nieuwscafé staat vrijdag 27 maart in het teken van de leegstand in de stad. Om die reden wordt het gehouden in het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan het Gele Rijdersplein.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/leegstand-in-arnhem-onderwerp-nieuwscaf%C3%A9-gelderlander-1.4817296
2015-03-20T17:49:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4589640.1426873749!image/image-4589640.JPG
Arnhem,Detailhandel,leegstand,nieuwscafé,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Leegstand in Arnhem onderwerp nieuwscafé Gelderlander

Leegstand in Arnhem onderwerp nieuwscafé Gelderlander

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De leegstand in de Hemelrijkpassage wordt door Arnhemse winkeliers gezien als het begin van de verpaupering van de binnenstad.
   Fotograaf
  ARNHEM - Het Gelderlander Nieuwscafé staat vrijdag 27 maart in het teken van de leegstand in de stad. Om die reden wordt het gehouden in het voormalige bankgebouw van ABN AMRO aan het Gele Rijdersplein.

  Daar heeft Ruimtekoers, het festival dat een maand lang in het teken staat van de leegstand, zijn hoofdkwartier gevestigd.

  Probleem
  Presentatoren John Bruinsma en Bob Roelofs praten vrijdag vanaf vijf uur 's middags met Ruimtekoers-opperhoofd Yosser Dekker over nut en noodzaak van zijn festival. Ook en vooral komt aan bod hoe de situatie van de leegstand momenteel is en wat er kan worden gedaan om het probleem op korte termijn aan te pakken en in structurele zin op te lossen.

  Tot de gasten die daar over aan de tand worden gevoeld, behoren Jacco Vogelaar, bedrijfsmakelaar van Strijbosch Thunnissen en wethouder Hans Giesing (die de binnenstad als speerpunt in zijn portefeuille heeft).

  Architect
  Aan architect André de Jong, voorzitter van de Vereniging Velperboost, wordt gevraagd wat de strijders tegen leegstand kunnen leren van de ervaringen die zijn opgedaan met het bedenken van nieuwe invullingen voor lege panden aan de Velperweg.

  Zoektocht
  Ed Velthuis laat namens VNO NCW Arnhem Nijmegen zijn licht schijnen over wat we aan moeten met al die vierkante meters aan detailhandel, bedrijventerreinen en kantoren die mede dankzij het economisch klimaat, ander winkelgedrag en flexibel werken, nu ongebruikt blijven. Ondernemer Bram Jeurissen van het in Arnhem gevestigde RVG Media & Impact vertelt over zijn zoektocht om geschikte ruimte in de stad te vinden.

  Het Nieuwscafé is zoals altijd gratis toegankelijk.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties