article
1.6605431
ARNHEM - Duivense scholieren die na de kerstvakantie met buslijn 63 naar school in Arnhem willen, kunnen wachten tot ze een ons wegen. Deze spitslijn keert in 2017 niet meer terug.
Nieuwe dienstregeling voor openbaar vervoer rond Arnhem
ARNHEM - Duivense scholieren die na de kerstvakantie met buslijn 63 naar school in Arnhem willen, kunnen wachten tot ze een ons wegen. Deze spitslijn keert in 2017 niet meer terug.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/nieuwe-dienstregeling-voor-openbaar-vervoer-rond-arnhem-1.6605431
2016-11-04T07:25:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4266620.1427835178!image/image-4266620.jpg
Arnhem,Busvervoer,dienstregeling
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Nieuwe dienstregeling voor openbaar vervoer rond Arnhem

Nieuwe dienstregeling voor openbaar vervoer rond Arnhem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Bussen van Connexxion
   Titel
   Bussen van Connexxion
   Fotograaf
  ARNHEM - Duivense scholieren die na de kerstvakantie met buslijn 63 naar school in Arnhem willen, kunnen wachten tot ze een ons wegen. Deze spitslijn keert in 2017 niet meer terug.

  Buslijn 74, die in de spits van Velp via Arnhem naar Bemmel reed, verdwijnt ook.

  Scholieren
  Zo maar twee aanpassingen in de dienstroosters van de Gelderse vervoerders Arriva, Connexxion, Hermes en Syntus. De drukke buslijn 63 wordt geschrapt, omdat deze haast parallel loopt aan de spoorlijn Duiven - Arnhem.Volgens de provincie hebben de scholieren dus een prima alternatief, al is een treinkaartje duurder. Spitslijn 74 wordt opgeheven omdat er te weinig mensen gebruik van maakten.

  Overige aanpassingen
  De bus op de dijk tussen Arnhem en Driel gaat ook verdwijnen met de samenvoeging van lijn 36 van Arnhem naar Heteren met lijn 53 van Arnhem naar Wageningen. Begin en eindpunt is winkelcentrum Kronenburg.

  Buslijn 29 Arnhem - Doesburg via Rheden komt op zaterdag te vervallen. Doesburgers die op zaterdag naar Arnhem willen kunnen lijn 27 pakken, die via Giesbeek naar Arnhem rijdt.

  Ook de gemeente Arnhem heeft een wensenlijstje ingediend bij de provincie. Om de zuidkant van het centrum beter bereikbaar te maken, rijden in het nieuwe jaar de bussen 8, 12 en 43 via de Turfstraat. Hier wordt een nieuwe halte gemaakt. Buslijn 11 zal doorrijden naar station Arnhem-Zuid.

  Op het bustraject van Apeldoorn naar Arnhem vervalt alleen de eerste rit van lijn 43 op zondag, van Dieren naar Arnhem. Deze rit wordt omgezet in buslijn 91.

  Treinen
  Niet alleen de busreizigers gaan iets merken van de nieuwe dienstregeling. De treinreizigers tussen Tiel, Arnhem en Elst krijgen te maken met een uitbreiding. Zij kunnen tussen Tiel en Elst ook in de daluren elk half uur met de trein. Het aantal doorgaande treinen van treinen van Tiel naar Arnhem wordt ook uitgebreid. De buslijn tussen Tiel, Elst en Arnhem bouwt de provincie af vanwege de uitbreiding op het spoor.

  Op zondag rijden er minder stoptreinen tussen Arnhem en Nijmegen. Hierdoor zijn de aansluitingen in Elst slecht. De NS onderzoekt met Arriva de kans om op zondag extra stoptreinen in te zetten tussen Arnhem en Nijmegen. Deze regeling wordt mogelijk in februari 2017 wordt ingevoerd.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties