article
1.6105421
ARNHEM - De organisator van de Taptoe Arnhem Tattoo, Theo Werter, is vrijdag samen met zijn vrouw door de politie aangehouden. Het stel wordt verdacht van een viertal oplichtingszaken.
Organisator van militair muziekfestijn Arnhem Tattoo aangehouden
ARNHEM - De organisator van de Taptoe Arnhem Tattoo, Theo Werter, is vrijdag samen met zijn vrouw door de politie aangehouden. Het stel wordt verdacht van een viertal oplichtingszaken.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/organisator-van-militair-muziekfestijn-arnhem-tattoo-aangehouden-1.6105421
2016-06-13T20:04:35+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3565412.1379236218!image/image-3565412.JPG
Arnhem,Sociaal en maatschappij,tattoo,theo,rijnhal,werter,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Organisator van militair muziekfestijn Arnhem Tattoo aangehouden

Organisator van militair muziekfestijn Arnhem Tattoo aangehouden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - De organisator van de Taptoe Arnhem Tattoo, Theo Werter, is vrijdag samen met zijn vrouw door de politie aangehouden. Het stel wordt verdacht van een viertal oplichtingszaken.

  Het duo kon worden aangehouden mede dankzij een televisieprogramma van Alberto Stegeman.

  Onderzoek
  De politie begon een jaar geleden een onderzoek naar de handel en wandel van het stel nadat een inwoner van Voorthuizen aangifte deed. Zo bood het stel diensten aan in de schuldhulpverlening, maar gaandeweg verdween er geld. Het stel wordt ervan verdacht voor enkele tienduizenden euro's geld te hebben verduisterd, en bleek vervolgens spoorloos. 

  Aangiftes
  Tijdens het onderzoek bleek dat er door het hele land tegen het duo aangiftes waren gedaan. Het stel is over deze vier zaken verhoord en afgelopen zondag vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

  Geen vertrouwen
  Eerder al schreef De Gelderlander over de organisatie van Arnhem Tattoo, die in handen is van Werter en zijn vrouw. Nadat een aantal bands vorige week liet weten geen vertrouwen in Werter te hebben, volgde afgelopen weekend ook de logistiek producent Peter Damen van Damen Agency. Ook hij wil niet meer meewerken aan de Arnhem Tattoo.

  De taptoe zou van 6 tot 9 juli rondom de Rijnhal moeten plaatsvinden. Volgens Werter zijn er 7.000 kaarten verkocht.

  Aanbetaling
  Damen zegt dat Werter zijn afspraken niet nakomt en de aanbetalingen niet volledig voldoet. „Toen hij ook niet meer reageerde op mail, app, sms en telefoon besloot ik niet meer mee te werken aan de Arnhem Tattoo. Daarop hebben ook de meeste leveranciers die de tribunebouw, tenten, hekwerken, toiletten en het geluid zouden regelen, besloten hun gereserveerde materialen aan andere projecten te verhuren in dat weekeinde.”

  Werter was voor De Gelderlander vandaag niet bereikbaar.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties