article
1.6543060
ARNHEM - Tegen een 46-jarige Arnhemmer wordt een gevangenisstraf van dertig maanden geëist wegens ontucht met acht minderjarige kinderen, onder wie twee van zijn eigen zoons.
Eis: lange celstraf wegens ‘gevaarlijke affectie’ voor eigen zoons
ARNHEM - Tegen een 46-jarige Arnhemmer wordt een gevangenisstraf van dertig maanden geëist wegens ontucht met acht minderjarige kinderen, onder wie twee van zijn eigen zoons.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/eis-lange-celstraf-wegens-gevaarlijke-affectie-voor-eigen-zoons-1.6543060
2016-10-18T09:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3678545.1440791918!image/image-3678545.jpg
Arnhem,Rechtbank
Arnhem e.o.
Home / Regio / Arnhem e.o. / Eis: lange celstraf wegens ‘gevaarlijke affectie’ voor eigen zoons

Eis: lange celstraf wegens ‘gevaarlijke affectie’ voor eigen zoons

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Paleis van Justitie in Arnhem.
   Fotograaf
  ARNHEM - Tegen een 46-jarige Arnhemmer wordt een gevangenisstraf van dertig maanden geëist wegens ontucht met acht minderjarige kinderen, onder wie twee van zijn eigen zoons. 

  In de Arnhemse rechtbank gaf de man dinsdagmorgen toe bij zes van de acht kinderen een grens over te zijn gegaan: „Dat is natuurlijk heel fout van mij. Er zijn dingen gebeurd die niet door de beugel konden. Het kwam voort uit een gevaarlijke affectie.” 

  Justitie eiste tijdens de zitting een celstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

  Logeerpartijtjes
  De gescheiden Arnhemmer kroop regelmatig bij zijn twee zoons, inmiddels 7 en 11 jaar oud, in bed als zij in het weekend bij hem verbleven. Ook bij vriendjes die over de vloer kwamen en bleven slapen, sloeg de man toe. Uit verklaringen van de kinderen blijkt dat hij gedurende de avond van bed naar bed ging en telkens bij een ander kind onder de dekens ontucht pleegde. Zijn eigen kinderen hielden lang hun mond dicht, verklaarden naderhand dat ze het raar vonden om erover te praten.  

  Toch komt de ontucht naar buiten: na een logeerpartij begin dit jaar vertelt een vriendje aan zijn moeder over het gedrag van de man. Zij licht de politie in.

  Kwetsbaar
  „Er is alle reden voor een forse gevangenisstraf”, concludeerde de officier van justitie. „Hij koos voor buitengewoon kwetsbare, jonge jongens die nota bene volledig aan hem waren toevertrouwd. Verdachte heeft dat vertrouwen op afschuwelijke wijze beschaamd.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties