article
1.6645170
RENKUM - Om het winkelcentrum van Renkum aan te pakken, wordt binnenkort de bewegwijzering vernieuwd. Ook plant de gemeente meer bomen en worden de ingangen van het winkelgebied een opgeknapt.
Dorpshart Renkum krijgt opfrisbeurt
RENKUM - Om het winkelcentrum van Renkum aan te pakken, wordt binnenkort de bewegwijzering vernieuwd. Ook plant de gemeente meer bomen en worden de ingangen van het winkelgebied een opgeknapt.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/dorpshart-renkum-krijgt-opfrisbeurt-1.6645170
2016-11-15T07:06:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3855962.1432305660!image/image-3855962.JPG
Renkum,Economie,hermes
Renkum
Home / Regio / Arnhem e.o. / Renkum / Dorpshart Renkum krijgt opfrisbeurt

Dorpshart Renkum krijgt opfrisbeurt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Dorpsstraat in Renkum.
   Fotograaf
  RENKUM - Om het winkelcentrum van Renkum aan te pakken, wordt binnenkort de bewegwijzering vernieuwd. Ook plant de gemeente meer bomen en worden de ingangen van het winkelgebied een opgeknapt.

  Voor de uitvoering wordt 285.000 euro uitgetrokken, verdeeld over 2017 en 2018.

  Leegstand
  De maatregelen komen uit de Toekomstvisie en Actieplan Centrum Renkum, dat vorige maand door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. Het winkelgebied wordt namelijk al jaren geplaagd door forse leegstand. Om die leegstand aan te pakken en het dorpshart een beter imago te bezorgen, is de afgelopen jaren uitgebreid gesproken met alle belanghebbenden over een plan van aanpak.

  Alle partijen
  Wethouder Jasper Verstand wil wel dat álle partijen zich inzetten om het plan te laten slagen. Zo moeten de verhuurders nieuwe huurders zoeken en, als dat nodig is, ervoor zorgen dat de voorgevels van hun panden worden aangepakt. Met de ondernemers in en rond de Dorpsstraat is afgesproken dat ze meer samen optrekken, initiatieven ontplooien, het toerisme stimuleren en zorgen dat hun communicatie en marketing op orde is.

  Website
  Een belangrijke stap voorwaarts is volgens Verstand onlangs gezet door de oprichting van de Ondernemers Vereniging Renkum Centrum, opvolger van winkeliersvereniging Rijnpromenade. De wethouder is erg blij met de nieuwe site waarop al deze ondernemers zich presenteren.

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties