article
1.6090976
OOSTERBEEK - Maken echt zoveel mensen zich zorgen over de sloop van Hotel Dreijeroord in Oosterbeek? Dat vraagt Annemieke Bambach zich af na het lezen van de reacties op Facebook op de voorgenomen sloop van het voormalige hotel.
'Is de ophef rond hotel Dreijeroord wel zo groot?'
OOSTERBEEK - Maken echt zoveel mensen zich zorgen over de sloop van Hotel Dreijeroord in Oosterbeek? Dat vraagt Annemieke Bambach zich af na het lezen van de reacties op Facebook op de voorgenomen sloop van het voormalige hotel.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/is-de-ophef-rond-hotel-dreijeroord-wel-zo-groot-1.6090976
2016-06-09T07:10:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4340354.1465847253!image/image-4340354.JPG
Oosterbeek,Bouwplan,hermes
Renkum
Home / Regio / Arnhem e.o. / Renkum / 'Is de ophef rond hotel Dreijeroord wel zo groot?'

'Is de ophef rond hotel Dreijeroord wel zo groot?'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hotel Dreyeroord is opgetrokken in de stijl van een Zwitsers chalet.
   Fotograaf
  OOSTERBEEK - Maken echt zoveel mensen zich zorgen over de sloop van Hotel Dreijeroord in Oosterbeek? Dat vraagt Annemieke Bambach zich af na het lezen van de reacties op Facebook op de voorgenomen sloop van het voormalige hotel. 

  „Ik heb veel begrip voor de emoties die de sloop van Dreijeroord veroorzaakt, maar wordt de ophef via sociale media niet groter gemaakt dan die werkelijkheid is? Ik weet het niet, want ik ken de feiten niet", zegt Bambach.

  Facebook
  Ze reageert op de Facebookpagina Behoud Dreyeroord Oosterbeek. Die pagina is een initiatief van de stichting Airborne Feelings en buurtbewoner Wiljo Pas roept mensen op om een petitie te ondertekenen. Zeker driehonderd mensen hebben gehoor gegeven aan die oproep.

  „Volgende week donderdag houden we een bewonersbijeenkomst en kunnen we uitleggen wat onze bedoeling is. Daar willen we in gesprek gaan met de buurt. Misschien komen we nader tot elkaar. Het lijkt me niet verstandig om de discussie over Dreijeroord vooraf via de krant te voeren", vertelt Bambach.

  Sloop
  Vorige week werd bekend dat de nieuwe eigenaar van Dreijeroord, belegger Amvest, het voormalige hotel wil slopen. De belegger wil niet reageren op de commotie rond het hotel. Op de plek van Dreijeroord wil zorginstelling Het Gastenhuis een een kleinschalig verpleeghuis voor demente senioren beginnen.

  Veldslag
  Rond het voormalige hotel was een belangrijke veldslag tussen geallieerden en Duitsers tijdens de Slag om Arnhem. De tegenstanders van de sloop vinden dat met het verdwijnen van de witte villa een stuk geschiedenis verdwijnt. Binnenkort spreekt Het Gastenhuis met de gemeente Renkum en Heemkunde Renkum over het hotel.

  „Vanuit cultureel historisch erfgoed heb ik de neiging om tegen de sloop van het hotel te zijn", zegt voorzitte Eduard Schoevaars van Heemkunde. "Maar ik zit niet alleen in het bestuur, dus we zullen ons standpunt zorgvuldig formuleren."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties