article
1.6270447
HEELSUM - Met de eerste steenlegging is gistermiddag het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum. Voor senioren moet het gebouw aanvoelen als thuis.
Nieuw Beekdal moet bewoners thuisgevoel geven
HEELSUM - Met de eerste steenlegging is gistermiddag het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum. Voor senioren moet het gebouw aanvoelen als thuis.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/nieuw-beekdal-moet-bewoners-thuisgevoel-geven-1.6270447
2016-08-17T06:12:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6270448.1471372597!image/image-6270448.JPG
Heelsum,Aperloo,Bejaarde,Nieuwbouw,Zorg,hermes
Renkum
Home / Regio / Arnhem e.o. / Renkum / Nieuw Beekdal moet bewoners thuisgevoel geven

Nieuw Beekdal moet bewoners thuisgevoel geven

Foto's
4
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Bewoners krijgen een appartement met aparte slaap- bad- en huiskamer.
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het nieuwe woonzorgcentrum Het Beekdal bestaat uit twee gebouwen. Foto: ag NOVA architecten
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Bewoners Theodora Bohmer-Visser en Joop Scholsz leggen de eerste steen. Foto: ag NOVA architecten
    • Afbeelding
    HEELSUM - Met de eerste steenlegging is gistermiddag het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum. Voor senioren moet het gebouw aanvoelen als thuis.

    De tachtig ouderen die in het nieuwe pand komen te wonen, krijgen appartementen van 45 vierkante meter met een aparte slaapkamer, huiskamer en badkamer. In de kamers komen geen tilliften te hangen. Het Beekdal gaat mobiele zorgapparatuur gebruiken. „Door geen tilliften in het appartement zelf te plaatsen, willen we het thuisgevoel vergroten. Bovendien kunnen cliënten hun kamer zo makkelijker naar eigen inzicht inrichten”, vertelt architect Joris te Witt van ag NOVA architecten.

    Het huidige pand van Het Beekdal voldoet niet meer aan de huidige eisen, nu alleen nog mensen met een zware zorgbehoefte in woonzorgcentra terecht komen.

    Twee keer verhuizen
    De nieuwe versie van het woonzorgcentrum zal uit twee gebouwen bestaan en wordt in twee fases aangelegd. Het eerste gebouw is in mei 2017 af.

    Vilente Thuiszorg heeft er voor gekozen om de bewoners van het huidige pand niet te laten verhuizen naar andere vestigingen. Dat betekent dat een aantal bewoners twee keer moet verhuizen: eerst intern in het huidige pand en daarna naar het nieuwe gebouw. In de tussentijd kijken ze op de bouwwerkzaamheden uit.

    „Zo'n verhuizing naar een andere locatie kan heel ingrijpend zijn voor onze bewoners”, vertelt José van Vliet, bestuurder van Vilente. „Op dezelfde plek blijven, vinden we dus enorm belangrijk. Dat kan alleen niet zonder concessies te doen.”


    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties