article
1.6361800
DOORWERTH - De familie Alhamo hebben onderdak gevonden in Doorwerth. Het tienkoppige gezin uit Syrië is klaar voor een nieuwe start.
Tienkoppig gezin uit Syrië eindelijk onderdak in Doorwerth
DOORWERTH - De familie Alhamo hebben onderdak gevonden in Doorwerth. Het tienkoppige gezin uit Syrië is klaar voor een nieuwe start.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/tienkoppig-gezin-uit-syri%C3%AB-eindelijk-onderdak-in-doorwerth-1.6361800
2016-09-08T18:12:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6361937.1473358332!image/image-6361937.JPG
Doorwerth,Gezin,hermes
Renkum
Home / Regio / Arnhem e.o. / Renkum / Tienkoppig gezin uit Syrië eindelijk onderdak in Doorwerth

Tienkoppig gezin uit Syrië eindelijk onderdak in Doorwerth

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zeven van de tien leden van de familie Alamho in hun nieuwe huis in Doorwerth.
   Fotograaf
  DOORWERTH - De familie Alhamo hebben onderdak gevonden in Doorwerth. Het tienkoppige gezin uit Syrië is klaar voor een nieuwe start.

  Met z'n allen onder één dak, daar gaat het om, vinden vader Sulaiman (42), moeder Balgees (39), de zonen Ayman (18), Firas (17), Ayad (13), Hakar (10) en de dochters Iman (15), Diman (12), Viyan (8) en Dezin (4).

  Landelijk nieuws
  Nog niet zo lang geleden haalden ze het landelijke nieuws, omdat het grote gezin dreigde te worden opgesplitst. De gemeente Renkum kon voor hen geen geschikte woning vinden. Daarom wilde Renkum de Alhamo's in twee woningen onderbrengen. Drie kinderen en hun ouders zouden in een flat aan de Richtersweg in Doorwerth terecht kunnen en de overige gezinsleden (vijf kinderen) in een 200 meter verderop gelegen flatgebouw.

  Nieuwtje
  Nu hebben ze onderdak gevonden in de 'dierenbuurt' in Doorwerth, een buurtje waar normaal gesproken niet zo veel gebeurt. De komst van het tienkoppige vluchtelingengezin is dan ook een nieuwtje dat rondgaat.

  De familie Alhamo is blij met hun 'mooie' woning met tuin, die in twee weken veranderd van een groene oase in een zandvlakte. Klaar om te worden bestraat. 

  Televisie
  Hét pronkstuk in huis is de kleurentelevisie. De hoekbank staat zo opgesteld dat ze er met zijn alleen goed zicht op hebben. Het bezoek kan komen.