article
1.6087988
RENKUM - Vluchtelingenwerk krijgt 100.000 euro subsidie van de gemeente Renkum. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. De verhoging heeft te maken met de begeleiding van 24 vluchtelingen met een verblijfsvergunning, statushouders, in Wolfheze.
Vluchtelingenwerk krijgt meer geld voor opvang statushouders Renkum
RENKUM - Vluchtelingenwerk krijgt 100.000 euro subsidie van de gemeente Renkum. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. De verhoging heeft te maken met de begeleiding van 24 vluchtelingen met een verblijfsvergunning, statushouders, in Wolfheze.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/vluchtelingenwerk-krijgt-meer-geld-voor-opvang-statushouders-renkum-1.6087988
2016-06-08T06:10:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4411614.1481037943!image/image-4411614.jpg
Wolfheze,Asiel,vluchtelingen,hermes
Renkum
Home / Regio / Arnhem e.o. / Renkum / Vluchtelingenwerk krijgt meer geld voor opvang statushouders Renkum

Vluchtelingenwerk krijgt meer geld voor opvang statushouders Renkum

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Statushouders.
   Fotograaf
  RENKUM - Vluchtelingenwerk krijgt 100.000 euro subsidie van de gemeente Renkum. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. De verhoging heeft te maken met de begeleiding van 24 vluchtelingen met een verblijfsvergunning, statushouders, in Wolfheze.

  Renkum heeft eind vorig jaar besloten mee te werken aan de tijdelijk opvang van statushouders. Zij wachten op een reguliere woning in Renkum. Op het terrein van Pro Persona in Wolfheze heeft de gemeente drie woningen ingericht als tijdelijk onderkomen voor 24 statushouders. De periode voor tijdelijk opvang is onlangs met goedkeuring van de Wolfhezers met een half jaar verlengd.

  Betrokkenheid
  Burgemeester Hein Bloemen looft de betrokkenheid van de Wolfheze. "Het heeft er zelfs toe geleid dat het aantal vrijwilligers bij Vluchtelingenwerk in Wolfheze is gestegen van 35 naar 66 mensen. Ik heb op bestuurlijk vlak regelmatig te maken gehad met vluchtelingenopvang, maar zelden een betrokenheid als in Wolfheze meegemaakt", zei Bloemen.

  Woonadres
  Ook de doorstroming van statushouders naar een vast woonadres verloopt naar wens, meldt Renkums eerste burger. In het eerste half jaar van 2016 moet Renkum 41 statushouders aan een woning helpen. Tot en met mei zijn er twintig gehuisvest. Via woningcorporatie Vivare komen er deze maand nog eens vier woningen vrij voor in totaal zestien statushouders. Daarmee loopt Renkum de achterstand in tot vijf mensen.

  Voor de tweede helft van 2016 moet Renkum 48 statushouders huisvesten. Daarvoor zijn er ook gesprekken met andere sociale verhuurders in de gemeente.

  Noodopvang
  Renkum heeft nu ook een pand aangeboden dat dienst kan doen als een noodopvang voor vluchtelingen die wachten op een verblijfsvergunning. Om welk pand het gaat wil de gemeente niet zeggen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft deze locatie in onderzoek. Voormalig zorgcentrum Heidestein in Heelsum met 32 appartementen staat leeg en wordt genoemd als noodopvang. "Wij zijn met een aspirant koper in gesprek en dat is niet het COA", zegt Edwin Zuidwijk van eigenaar Woonzorg Nederland.