article
1.6270517
DIEREN - Na een zwerftocht van twee weken is de zoekgeraakte viervoeter Bella weer thuis. De van oorsprong Roemeense zwerfhond bezorgde haar baasje behalve slapeloze nachten ook nieuwe vriendschappen.
Baasje Jolene laat zwerfhond Bella nooit meer los na ontsnapping
DIEREN - Na een zwerftocht van twee weken is de zoekgeraakte viervoeter Bella weer thuis. De van oorsprong Roemeense zwerfhond bezorgde haar baasje behalve slapeloze nachten ook nieuwe vriendschappen.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/baasje-jolene-laat-zwerfhond-bella-nooit-meer-los-na-ontsnapping-1.6270517
2016-08-17T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6270518.1471379532!image/image-6270518.JPG
Dieren,Huisdier,hond,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Baasje Jolene laat zwerfhond Bella nooit meer los na ontsnapping

Baasje Jolene laat zwerfhond Bella nooit meer los na ontsnapping

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sanne Schoenmaker (linksvoor) en Jolene Lenzen (rechtsvoor) met Bella en drie vrijwilligers.
   Fotograaf
  DIEREN - Na een zwerftocht van twee weken is de zoekgeraakte viervoeter Bella weer thuis. De van oorsprong Roemeense zwerfhond bezorgde haar baasje behalve slapeloze nachten ook nieuwe vriendschappen.

  Bella zit, na haar eerste keer uitlaten, dinsdag ontspannen in haar mand. Het is alsof ze nooit is weggeweest. Althans voor Bella zelf. „Ze is zo relaxed, dat had ik echt niet verwacht. Maar ik? Ik wil haar niet meer loslaten en alleen nog maar knuffelen”, vertelt eigenaar Jolene Lenzen.

  Facebookgroep
  De zwartgrijze hond ontsnapte op dinsdag 2 augustus uit het huis van Lenzen. Daar woonde Bella net een paar dagen, nadat een stichting haar van het straatleven in Roemenië bevrijdde en naar Nederland bracht. Lenzen riep meteen een Facebookgroep in het leven en vroeg mensen het te melden als ze Bella zagen. Door de groep ontstond bovendien een groep van vrijwillige zoekers: Bella's meisjes.

  Mensenschuw
  Twee weken lang reden ze stad en land af. Ze waren Bella dankzij meldingen op Facebook op de hielen, maar geen enkele vangpoging was succesvol. "Door haar verleden in Roemenië is ze mensenschuw. Zodra je haar probeert te vangen, rent ze geschrokken weg", legt vrijwilliger Sanne Schoenmaker uit.

  Net toen Bella's meisjes de hoop begonnen op te geven, kwam ze in het holst van de nacht thuis aanzetten. "Ongelooflijk dat ze na drie dagen hier wonen nog wist waar ze moest zijn", meent Lenzen.

  Koffie
  Dertien van Bella's meisjes hebben besloten Bella gezamenlijk te adopteren. En nu, een paar dagen later, zitten ze bij elkaar op de koffie. „Voordat Bella zoek raakte, kenden we elkaar niet. Nu kletsen we er uren op los. Allemaal dankzij Bella.”