article
1.6152309
DIEREN - Het echtpaar Veldhof gaat in cassatie tegen een onteigeningsvonnis van hun huis aan de Noorder Parallelweg in Dieren. De procedure duurt drie maanden tot anderhalf jaar.
Bewoners 'stationswoning' blijven strijden tegen uitzetting
DIEREN - Het echtpaar Veldhof gaat in cassatie tegen een onteigeningsvonnis van hun huis aan de Noorder Parallelweg in Dieren. De procedure duurt drie maanden tot anderhalf jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/bewoners-stationswoning-blijven-strijden-tegen-uitzetting-1.6152309
2016-06-30T05:19:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4114276.1427311386!image/image-4114276.jpg
Dieren,Station,Wonen,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Bewoners 'stationswoning' blijven strijden tegen uitzetting

Bewoners 'stationswoning' blijven strijden tegen uitzetting

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joop Veldhof bij het station in Dieren.
   Fotograaf
  DIEREN - Het echtpaar Veldhof gaat in cassatie tegen een onteigeningsvonnis van hun huis aan de Noorder Parallelweg in Dieren. De procedure duurt drie maanden tot anderhalf jaar.

  Op de plek van hun woning wil de gemeente Rheden, als onderdeel van Traverse Dieren, een parkeergarage bouwen.

  Vertraging
  De aanleg van de 350 parkeerplekken loopt geen extra vertraging op. Vanwege de procedures is eerder al de volgorde van de bouw van een voetgangersbrug en de parkeergarage omgedraaid.

  Uitgekocht
  Joop (90) en Anna (89) Veldhof wonen al meer dan 60 jaar tegenover het Dierense station. Omwonenden zijn de afgelopen jaren uitgekocht door de gemeente. Hun huizen zijn afgebroken, met uitzondering van twee woningen in het blok van de Veldhofs. Ook bomen en struiken hebben al plaatsgemaakt voor de plannen.

  NS-rapport
  Het echtpaar meent dat de bouw van de parkeergarage niet nodig is, vertelt hun zoon Jan Veldhof. „De gemeente verwijst steeds naar een NS-rapport waar in zou staan dat het aantal reizigers op station Dieren de komende jaren toeneemt. Alleen dat document hebben we nooit onder ogen gezien. Volgens ons bestaat het niet."

  Onteigenen
  Het onteigeningsvonnis is onderdeel van de procedure die volgde op het Koninklijk Besluit van maart vorig jaar, waarin werd bepaald dat de gemeente de woning mag onteigenen.

  Als de cassatierechter het vonnis in stand houdt, is de onteigening onherroepelijk, zegt de advocaat Jessica Roos van de gemeente Rheden. De Veldhofs kunnen dan geen andere gerechtelijke procedures meer starten.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties