article
1.6176710
LAAG-SOEREN - Het broedseizoen van de steenuil is voorbij. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in Laag-Soeren. Reinbouw hervat komende weekhet werk aan nieuwbouwwwijk Hof van Soeren
Broedseizoen voorbij: bouw van Hof van Soeren hervat
LAAG-SOEREN - Het broedseizoen van de steenuil is voorbij. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in Laag-Soeren. Reinbouw hervat komende weekhet werk aan nieuwbouwwwijk Hof van Soeren
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/broedseizoen-voorbij-bouw-van-hof-van-soeren-hervat-1.6176710
2016-07-08T12:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4836482.1453821650!image/image-4836482.JPG
Laag-Soeren,Bouw,Bouwplan,Hof van Soeren,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Broedseizoen voorbij: bouw van Hof van Soeren hervat

Broedseizoen voorbij: bouw van Hof van Soeren hervat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het toekomstige Hof van Soeren in vogelvlucht.
   Fotograaf
  LAAG-SOEREN - Het broedseizoen van de steenuil is voorbij. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in Laag-Soeren. Reinbouw hervat komende weekhet werk aan nieuwbouwwwijk Hof van Soeren

  Die moet medio 2017 worden opgeleverd.

  Grondwerk
  Reinbouw startte in januari met grondwerk, maar moest in maart stoppen vanwege broedende steenuilen. Het bouwbedrijf uit Dieren heeft omwonenden en de toekomstige eigenaren – huizen zijn al verkocht – op de hoogte gebracht van de nieuwe planning. Voor de bouwvak worden graafwerkzaamheden verricht, na de zomer begint de daadwerkelijke bouw van zestig woningen, die tussen de 180.000 en 450.000 euro kosten.

  Planvorming
  Aan de nieuwbouw is elf jaar planvorming voorafgegaan. De nieuwe wijk zou Nimmer Dor gaan heten, maar Reinbouw koos in 2015 voor een nieuwe naam, Hof van Soeren, omdat de oude naam een negatieve klank had gekregen. Een aantal inwoners, verenigd in de Stichting NimmerdorNee, voerde jarenlang actie tegen het bouwplan, dat te massaal zou zijn en een bedreiging zou vormen voor de steenuil.

  Niet blij
  Bob Bouhuijs, voorzitter van NimmerdorNee, is niet blij met de herstart van de bouw. „De komst van de wijk is nog niet in kannen en kruiken, zoals vaak gesuggereerd wordt. De Raad van State moet nog uitspraak doen. Juridisch mag Reinbouw dit doen, omdat er een ontheffing is verleend. Maar het kan zijn dat die wordt ingetrokken en dat de bouw alsnog wordt stilgelegd.”

  Uitspraak
  Naar verwachting doet de Raad van State eind juli uitspraak over het beroep tegen de door het ministerie verleende bouwontheffing in verband met de aanwezige steenuil.

  Bouhuijs: „Wij zijn erg blij dat het plan met 122 woningen is teruggebracht naar een kleine 70 woningen. En dat het plan een iets landelijker karakter heeft gekregen. Maar wij vinden het nog steeds te grootschalig. Wij maken ons vooral zorgen over de steenuilpopulatie in het plangebied.”


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties