article
1.6390377
VELP - Een bittere pil voor de omwonenden van het Groenhorst College in Velp. De Raad van State heeft hun bezwaar tegen de uitbreiding van het pand aan de Pinkenbergseweg, afgewezen.
Buurt school Velp voelt zich bedonderd: bezwaar afgewezen
VELP - Een bittere pil voor de omwonenden van het Groenhorst College in Velp. De Raad van State heeft hun bezwaar tegen de uitbreiding van het pand aan de Pinkenbergseweg, afgewezen.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/buurt-school-velp-voelt-zich-bedonderd-bezwaar-afgewezen-1.6390377
2016-09-15T03:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4847725.1473862957!image/image-4847725.jpg
Velp,Nieuwbouw,Bouw,school,nieuwbouw,groenhorst,raad van state,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Buurt school Velp voelt zich bedonderd: bezwaar afgewezen

Buurt school Velp voelt zich bedonderd: bezwaar afgewezen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  VELP - Een bittere pil voor de omwonenden van het Groenhorst College in Velp. De Raad van State heeft hun bezwaar tegen de uitbreiding van het pand aan de Pinkenbergseweg, afgewezen.

  De omwonenden vrezen dat de verkeers- en geluidsoverlast door de uitbreiding toeneemt. De hoogste bestuursrerchter kan echter niets met hun bezwaren omdat de groep buurtbewoners niet, naar de letter van de wet, als belanghebbende kan worden aangemerkt. „Wij hebben verzuimd een stichting op te richten", vertelt buurtbewoner Sjoerd Lazeroms. „Dat had schijnbaar wel gemoeten. Een beetje flauw vind ik het wel. Wij hebben anderhalf jaar met de gemeente Rheden en de school om tafel gezeten, werden gezien als een serieuze gesprekspartner, en pas tijdens de zitting vorige maand kwam ter sprake dat wij als contactgroep niet op de juiste wijze zijn georganiseerd."

  Bouw begonnen
  De nieuwbouw aan de Pinkenbergseweg is al begonnen. Deze week wordt de fundering gestort. Er komen zeven leslokalen bij en de pauzeruimte wordt uitgebreid. In totaal gaat het om negenhonderd vierkante meter extra. Rond de jaarwisseling moet de gebouw gereed zijn. „We konden al beginnen met de bouw omdat er tegen de bouwvergunning geen bezwaar is ingediend", verklaart Jan Driesse, bestuurder van de Aeres Groep, waar het Groenhorst College deel van uitmaakt.

  Binnenplaats
  Het Groenhorst is van plan om de fietsenstalling, waar ook brommers komen te staan, dicht bij de entree van school te plaatsen. Driesse: „Op die manier wordt er niet of nauwelijks met brommers over het plein gereden. Op drukke momenten zal er een pleinwacht zijn. Die zal de orde bewaren en ervoor zorgen dat de kinderen snel het gebouw worden ingeloodsd. Schoolkinderen worden gestimuleerd in de pauzes de binnenplaats te gebruiken."

  Meer over deze kwetsie in de Gelderlander van donderdag 15 september, editie Arnhem. Ook te lezen in onze e-paper.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties