article
1.6027133
VELP - De Noorder Parallelweg in Velp, ter hoogte van supermarkt Lidl, blijft eenrichtingsverkeer. Tot verdriet van enkele omwonenden, die balen van de vele auto's die nu door de wijk moeten omrijden.
Eenrichtingsverkeer bij supermarkt Velp blijft
VELP - De Noorder Parallelweg in Velp, ter hoogte van supermarkt Lidl, blijft eenrichtingsverkeer. Tot verdriet van enkele omwonenden, die balen van de vele auto's die nu door de wijk moeten omrijden.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/eenrichtingsverkeer-bij-supermarkt-velp-blijft-1.6027133
2016-05-19T05:13:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5549690.1450282079!image/image-5549690.JPG
Velp,Verkeer en vervoer,Auto,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Eenrichtingsverkeer bij supermarkt Velp blijft

Eenrichtingsverkeer bij supermarkt Velp blijft

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een veegwagen buigt vanaf de overweg af naar de Noorder Parallelweg en stuit op tegemoetkomend verkeer. Het achteropkomend verkeer moet zien niet op de overweg stil te blijven staan. foto Marc Pluim
  VELP - De Noorder Parallelweg in Velp, ter hoogte van supermarkt Lidl, blijft eenrichtingsverkeer. Tot verdriet van enkele omwonenden, die balen van de vele auto's die nu door de wijk moeten omrijden.

  Bewoners van de nabijgelegen Middellaan trachtten via de gemeente Rheden en de rechter de verkeersaanpassing terug te draaien, maar dat is niet gelukt. Het college van burgemeester en wethouders laat het besluit in stand nadat eerder al de rechter het verzoek van de buurtbewoners tot aanpassing had afgewezen.

  Onveilige situaties
  Volgens Rheden is de maatregel nodig om ter plekke een einde te maken aan onveilige situaties. De Lidl, sinds 2013 in Velp gevestigd, trekt veel volk en op piekmomenten kunnen er op de spoorwegovergang nabij de supermarkt onveilige situaties ontstaan.

  Verbod genegeerd
  Na de invoering van eenrichtingsverkeer, eind 2015, kunnen de vrachtwagens die de supermarkt bevoorraden en andere voertuigen de krappe bocht makkelijker nemen en ontstaan er geen opstoppingen. Wel werd het verbod de afgelopen maanden door veel automobilisten genegeerd, waardoor alsnog gevaarlijke situaties ontstonden, constateerde gemeente en politie.

  Informatiebijeenkomst
  De gemeente is niet over één nacht ijs gegaan. In 2014 is een parkeerverbod ingesteld aan de noordzijde van de Noorder Parallelweg, maar dat bleek niet voldoende. Eind vorig jaar werd er voor omwonenden een informatiebijeenkomst georganiseerd met als doel het probleem op te lossen. Het voorstel om eenrichtingsverkeer in te voeren werd niet unaniem omarmd.

  De bezwaarmakers zijn door de gemeente Rheden per brief op de hoogte gesteld van het besluit. Zij kunnen bij de rechtbank in beroep gaan.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties