article
1.6355792
DIEREN - Iets later dan gepland, maar Randy Huhnholz krijgt zijn concert. Het eerbetoon aan de twee jaar geleden overleden Dierenaar heeft op zaterdag 24 september plaats in de tennishallen van Polysport in Dieren.
Familie eert overleden Dierenaar Randy met benefietconcert
DIEREN - Iets later dan gepland, maar Randy Huhnholz krijgt zijn concert. Het eerbetoon aan de twee jaar geleden overleden Dierenaar heeft op zaterdag 24 september plaats in de tennishallen van Polysport in Dieren.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/familie-eert-overleden-dierenaar-randy-met-benefietconcert-1.6355792
2016-09-08T06:14:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6355793.1473345813!image/image-6355793.JPG
Dieren,Muziek,benefietconcert,muziek,slokdarmkanker,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Familie eert overleden Dierenaar Randy met benefietconcert

Familie eert overleden Dierenaar Randy met benefietconcert

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De mensen achter stichting It's Time: Chester Huhnholz, Mike en Lilian Huhnholz en Angela Huhnholz-Vos (vlnr). foto Gerard Burgers
  DIEREN - Iets later dan gepland, maar Randy Huhnholz krijgt zijn concert. Het eerbetoon aan de twee jaar geleden overleden Dierenaar heeft op zaterdag 24 september plaats in de tennishallen van Polysport in Dieren.

  Randy Huhnholz, gitarist en voetbaldier, overleed op 28 november 2014 aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij werd slechts 46 jaar. Zijn vrouw Angela Huhnholz-Vos deed hem op zijn sterfbed een belofte: 'ik zorg ervoor dat jij niet vergeten wordt'.

  „Maar het idee om een concert te organiseren, is pas na zijn dood ontstaan. Randy had mij anders voor gek verklaard", vertelt ze.

  1500 kaarten
  Volgens Angela wordt het een groots benefietconcert. Er zijn 1.500 kaarten beschikbaar. Naast diverse regionaal bekende bands en muzikanten treden ook de oude bands van Randy op: Keep the Change, Purity en Bad Buckley.

  Angela zingt, Randy's broer Chester (45) speelt gitaar. „Ik speel nooit voor publiek. Lang geleden heb ik op een blauwe maandag bij Randy in de band gespeeld. Ik maak mijn rentree en dat vind ik heel spannend. Ik ga ervan uit dat het eenmalig is. Dat lijkt mij voor iedereen het beste", zegt hij met een glimlach.

  Stichting
  Vorig jaar werd door familie en vrienden de stichting It's Time opgericht, vernoemd naar een muzieknummer dat door Randy is geschreven. Het idee was om exact een jaar na het overlijden van Randy een benefietconcert te organiseren, als eerbetoon en om geld in te zamelen voor onderzoek naar slokdarmkanker. Angela kreeg al snel in de gaten dat dat niet ging lukken: „Het was niet het moment. Het eerste jaar was overleven."

  Loslaten
  De afgelopen maanden is hard gewerkt. Ook op de camping in Spanje gingen de voorbereidingen op het concert gewoon door. Randy's broer Mike (51) en diens vrouw Lilian waren daar ook. Mike: „Dat zit je voor de tent en mis je iemand. Het voelt onwerkelijk. Ik zie hem nog zo lopen, ik hoor zijn stem."

  Angela: „Ze zeggen dat het tweede jaar moeilijker is dan het eerste jaar. Dat klopt wel. Het tweede jaar is loslaten en dat is heel moeilijk. Maar ik leef nog. Geniet met volle teugen. En dat wil ik ook graag uitdragen."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties