article
1.6610584
RHEDEN - Nog één keer herdenken. Nog één keer stilstaan bij de moord op oud-trainingsmaatje Alex Wiegmink. Op 20 januari 2017 vindt de veertiende en laatste Alex Wiegmink Memorialloop plaats in de bossen van Rheden.
Hardloopmaatjes Wiegmink begraven herdenkingskruis
RHEDEN - Nog één keer herdenken. Nog één keer stilstaan bij de moord op oud-trainingsmaatje Alex Wiegmink. Op 20 januari 2017 vindt de veertiende en laatste Alex Wiegmink Memorialloop plaats in de bossen van Rheden.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/hardloopmaatjes-wiegmink-begraven-herdenkingskruis-1.6610584
2016-11-05T05:59:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6611727.1478292319!image/image-6611727.JPG
Rheden,Moord-Liquidatie,Posbankmoord,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Hardloopmaatjes Wiegmink begraven herdenkingskruis

Hardloopmaatjes Wiegmink begraven herdenkingskruis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Aad Steylen bij het kruis voor Alex Wiegmink op de Posbank, dat in januari wordt begraven.
   Fotograaf
  RHEDEN - Nog één keer herdenken. Nog één keer stilstaan bij de moord op oud-trainingsmaatje Alex Wiegmink. Op 20 januari 2017 vindt de veertiende en laatste Alex Wiegmink Memorialloop plaats in de bossen van Rheden.

  „Om het af te sluiten”, vertelt Aad Steylen (81), looptrainer van de gelijknamige trimgroep en initiatiefnemer van de loop op de Posbank.

  Doodgeschoten
  Hardloper Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 vermoord op de Posbank. Hij was daar voor een trainingsrondje. Zijn auto en lichaam werden later teruggevonden in het Brabantse Erp. Wiegmink was doodgeschoten. De politie hield eerder deze week twee verdachten aan.

  „Ik kon het haast niet geloven. Toch nog, na al die jaren. Ik vind het geweldig. Het is voor ons reden te stoppen met de loop”, aldus Steylen.

  Herinneringboom
  Officieel was de laatste Alex Wiegmink Memorialloop in 2013, maar de trimgroep ging daarna toch door in een klein gezelschap. Komend jaar is iedereen weer welkom, meldt Steylen. „Dus ook niet-lopers. We komen samen op de parkeerplaats op de Burgemeester Bloemersweg. Bij de herinneringsboom. We zullen daar het houten kruisje, dat wij elk jaar tijdens de loop hebben gebruikt, symbolisch begraven.”

  Oplossing
  Peter Wiegmink, de broer van Alex, is ook bij de herdenking, meldt Steylen, die goed bevriend was met de vermoorde Dremptenaar. „Zijn dood heeft mij altijd beziggehouden”, zegt de Eerbeker.

  Kort voor de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag, waar nieuws over Wiegmink werd aangekondigd, plaatste Steylen het kruis, gemaakt door een lid van de trimgroep, terug. „Ik was er vol van. Hoopte vurig op een oplossing. En die kwam er.”

  Verwijderen
  Zondag haalt de voormalig marathonloper het kruisje weer weg. „Op verzoek van Natuurmonumenten. Ik snap dat wel. Het is een natuurgebied. Maar op 20 januari staat het kruisje er weer. Voor de laatste keer.”


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties