article
1.6109552
VELP - Velpse kinderen binden met borden vol tekeningen de strijd aan met hondenpoepoverlast. De borden komen te hangen op een speelplaats van het Oranjeplein. Morgen worden ze onthuld.
Kinderen maken borden: 'Weg met die hondendrollen!'
VELP - Velpse kinderen binden met borden vol tekeningen de strijd aan met hondenpoepoverlast. De borden komen te hangen op een speelplaats van het Oranjeplein. Morgen worden ze onthuld.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/kinderen-maken-borden-weg-met-die-hondendrollen-1.6109552
2016-06-15T11:49:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6109553.1465988448!image/image-6109553.JPG
Aalten,Velp,Kunst,Jeugd
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Kinderen maken borden: 'Weg met die hondendrollen!'

Kinderen maken borden: 'Weg met die hondendrollen!'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De kinderen van groep 4 zien hun borden voor het eerst.
   Fotograaf
  VELP - Velpse kinderen binden met borden vol tekeningen de strijd aan met hondenpoepoverlast. De borden komen te hangen op een speelplaats van het Oranjeplein. Morgen worden ze onthuld.

  „Dat zijn ze!” Dolblij komen de kinderen uit groep 4 van de Fredericusschool in Velp op kunstenares Ellie Wouda afgerend. Ze sleept vier grote borden mee, die vol kindertekeningen staan. In de blauwe, gele, groene en rode penseelstreken zijn grote hondendrollen te ontdekken. De afgelopen weken hebben de kinderen meegewerkt aan een anti-hondenpoepproject.

  Ergenris
  Dat hondenuitwerpselen ergernis nummer één blijven voor veel mensen, blijkt wel uit een enquête die onder inwoners van de Oranjebuurt is gehouden. 'Minder hondenpoep' stak met kop en schouders uit boven de lijst met verbeterpunten.

  Averechts
  Reden voor Wouda om buurtkinderen in te schakelen. "Je kunt wel een verbodsbord neerzetten, maar dat werkt alleen maar averechts. Met kindertekeningen wijs je baasjes op een leuke manier op de overlast die hun viervoeters veroorzaken. Bovendien hebben kinderen het meest last van hondenpoep. Zij spelen buiten en rennen rond op grasveldjes."

  Groep 4
  Groep 4 van de Fredericusschool en wethouder Constans Pos onthullen de anti-hondenpoepborden morgen van 14.00 tot 14.30 uur. Aansluitend is er een tentoonstelling van alle kindertekeningen in het atelier van Ellie Wouda, Oranjestraat 36a in Velp.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties