article
1.6194673
RHEDEN - Dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden houdt op te bestaan. Na tien jaar gooit eigenaar William Kersten de handdoek.
Laatste dagen dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden
RHEDEN - Dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden houdt op te bestaan. Na tien jaar gooit eigenaar William Kersten de handdoek.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/laatste-dagen-dierenspeciaalzaak-t-knagertje-in-rheden-1.6194673
2016-07-15T08:04:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6194674.1468569673!image/image-6194674.JPG
Rheden,Arbeid,Detailhandel,Werkloosheid,winkels,conflict,rheden,dierenspeciaalzaak,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Laatste dagen dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden

Laatste dagen dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   William Kersten voor zijn winkel.
   Fotograaf
  RHEDEN - Dierenspeciaalzaak 't Knagertje in Rheden houdt op te bestaan. Na tien jaar gooit eigenaar William Kersten de handdoek.

  Weer een winkel minder in de Groenestraat. Het is stil in 't Knagertje in Rheden. De kanaries, zebravinken en parkieten zijn weg, de aquaria leeg. „Het gefluit van de vogels is normaal het eerste wat ik hoor als ik binnenkom. Dat mis ik, zegt winkeleigenaar William Kersten (37).

  Dierenspeciaalzaak
  Zaterdag is de dierenspeciaalzaak aan de Groenestraat voor het laatst open. Vaste klanten die met de hond langskomen, krijgen een gratis kluif. Dierenvoer en kooien zijn flink afgeprijsd, alles moet weg.

  Kledingzaak
  Ruim tien jaar geleden betrok Kersten het winkelpand in het centrum van Rheden. De Bemmelnaar had de jaren daarvoor in een kledingzaak gewerkt „Maar ik wilde altijd al een eigen dierenspeciaalzaak. In 2006 kreeg ik de kans, in Rheden was nog geen dierenwinkel.

  Herinrichting
  Na de herinrichting van de Groenestraat in 2011 ging het mis, zo geeft Kersten aan. Het aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving van de dierenzaak nam af, met als gevolg dat veel klanten doorreden naar concurrenten in Dieren of Velp. „Je gaat niet met een zak kippen- of hondenvoer van 20 kilo 100 meter lopen, zegt Kersten. „De omzet liep na de herinrichting drastisch terug. Op een gegeven moment kom je in een neerwaartse spiraal terecht.

  Lees het hele verhaal in De Gelderlander van vrijdag 15 juli, editie Arnhem, of in de online editie.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties