article
1.6107905
RHEDEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, stelt de gemeente Rheden tot 2020 ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor het energie- en klimaatbeleid.
Rheden zet vol in op duurzaamheid
RHEDEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, stelt de gemeente Rheden tot 2020 ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor het energie- en klimaatbeleid.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/rheden-zet-vol-in-op-duurzaamheid-1.6107905
2016-06-14T17:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4346997.1399304229!image/image-4346997.JPG
Rheden,Beek,Milieu,Duurzame energie,Nicole Olland,klimaatverandering,duurzaamheid,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Rheden zet vol in op duurzaamheid

Rheden zet vol in op duurzaamheid

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nicole Olland. Foto Marc Pluim
  RHEDEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, stelt de gemeente Rheden tot 2020 ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor het energie- en klimaatbeleid.

  Speerpunt vormt het ondersteunen van bewoners bij het ontwikkelen van groene initiatieven. De gemeente wil onder meer een transitiebureau starten, waar inwoners kunnen aankloppen met vragen of duurzame plannen.

  Ambitie
  ,,We zitten vol ambitie", zegt wethouder Nicole Olland. ,,Maar onze plannen kunnen niet slagen zonder hulp van inwoners en bedrijven. Zij veroorzaken bijvoorbeeld 65% van de CO2-uitstoot."

  Uitvoeringsprogramma
  Het college heeft in samenwerking met bedrijven, inwoners en boeren een uitvoeringsprogramma opgesteld. Mede door dit plan moet Rheden in 2040 CO2-neutraal zijn en zich volop hebben aangepast aan de veranderende klimaatomstandigheden.

  Gebouwen
  Het geld gaat behalve naar het transitiebureau ook naar pilots, onderzoek en verduurzaming van gebouwen van de gemeente. "Als gemeente moeten we wel het goede voorbeeld geven. Vandaar dat we ook kijken naar wat we zelf kunnen doen."

  Technieken
  Nog niet alles is concreet. "Omdat de ontwikkeling van duurzame technieken razendsnel gaat, willen we het niet volledig in beton gieten."

  De raad stemt eind juni over het plan.