article
1.6107418
DIEREN - Senioren van woonzorgcentrum Hofstaete in Dieren en leerlingen van praktijkschool Het Rhedens de Tender staan volgende maand samen op de planken. Tijdens de repetities leren ze elkaars belevingswereld kennen.
Senioren en scholieren in Dieren samen op podium
DIEREN - Senioren van woonzorgcentrum Hofstaete in Dieren en leerlingen van praktijkschool Het Rhedens de Tender staan volgende maand samen op de planken. Tijdens de repetities leren ze elkaars belevingswereld kennen.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/senioren-en-scholieren-in-dieren-samen-op-podium-1.6107418
2016-06-14T19:19:57+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6107420.1465908163!image/image-6107420.JPG
Dieren,Huishouding en verzorging,Jeugd,Vrijetijdsbesteding,Toneel,Bejaarde,chillen met je rollator,jongeren,toneel,bejaarden,praktijkonderwijs,proarts,senioren,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Senioren en scholieren in Dieren samen op podium

Senioren en scholieren in Dieren samen op podium

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nog even de laatste scènes doornemen. Foto: Bart Harmsen
  DIEREN - Senioren van woonzorgcentrum Hofstaete in Dieren en leerlingen van praktijkschool Het Rhedens de Tender staan volgende maand samen op de planken. Tijdens de repetities leren ze elkaars belevingswereld kennen.

  Joop Nijland (75) loopt maandagmiddag kordaat een zaaltje van woonzorgcentrum Hofstaete binnen. Hij baant zich een weg langs schooltassen en rollators, terwijl zijn arm driftig heen en weer zwiept. Links, rechts, links. Even is hij niet in Nederland en beeldt hij zich in dat hij met een kapmes de dichtbegroeide Braziliaanse jungle te lijf gaat.

  Joop treedt op met medebewoners en jongeren in het kader van project 'Chillen met je rollator'.

  Succes
  Initiatiefnemers Margot Ufkes en Suzanne Drabbe van Stichting Pro-Arts waren in 2014 wel benieuwd hoe dat samen zou gaan, zo'n groep ouderen en praktijkleerlingen. Een gezamenlijk toneelstuk zou een mooie proef zijn. Het bleek een succes: dit wordt alweer de vijfde editie.

  Contact en zelfvertrouwen
  „Beide groepen bloeien op tijdens de repetities”, vertelt Ufkes. „Ouderen ontmoeten in het tehuis doorgaans alleen nog andere senioren. Nu komen ze weer in contact met een andere generatie. Omgekeerd krijgen de leerlingen meer zelfvertrouwen, omdat ze de senioren kunnen helpen. Gewoon een rollator wegzetten, een kopje koffie inschenken of de juiste zin in een scène aanwijzen.”

  Tekst kwijt
  Bijna niemand heeft acteerervaring. „Dat maakt het juist leuk”, vertelt regisseur Nelleke Verweij. „Iedereen pakt zijn scène anders aan. Zodra ze hun schroom hebben overwonnen, is het één groot feest.”