article
1.6109603
RHEDEN - Wil ten Bras is de tachtig ruim gepasseerd, maar van stoppen met tafeltennissen wil hij niets weten. Waarom zou hij ook?
'Tafeltennisverslaafde' Ten Bras (84) mept hordes twintigers van tafel
RHEDEN - Wil ten Bras is de tachtig ruim gepasseerd, maar van stoppen met tafeltennissen wil hij niets weten. Waarom zou hij ook?
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/tafeltennisverslaafde-ten-bras-84-mept-hordes-twintigers-van-tafel-1.6109603
2016-06-16T11:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6109604.1465980882!image/image-6109604.JPG
Rheden,Tafeltennis,Sport,veteranen,rheden,slagvaardig,Zieuwent,tafeltennis,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / 'Tafeltennisverslaafde' Ten Bras (84) mept hordes twintigers van tafel

'Tafeltennisverslaafde' Ten Bras (84) mept hordes twintigers van tafel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wil ten Bras. foto Gerard Burgers
  RHEDEN - Wil ten Bras is de tachtig ruim gepasseerd, maar van stoppen met tafeltennissen wil hij niets weten. Waarom zou hij ook?

  Afgelopen weekeinde blonk de Rhedenaar uit op een internationaal toernooi in Lloret de Mar, Spanje. „Zo lang ik het nog leuk vind, ga ik door", zegt de 84-jarige.

  Het was alweer de 27ste keer dat Ten Bras met tafeltennisbatje en wedstrijdkleding naar de Spaanse Costa Brava toog. „Ik ben eraan verslaafd. Als kind al."

  'Waren in topvorm'
  De zeer ervaren Ten Bras blijkt na al die jaren nog steeds een lastige tegenstander. Hij is de schrik van menig twintiger en dertiger. Dat bleek ook weer in Lloret, waar behalve veel jonge Nederlanders en Belgen ook enkele Spanjaarden, Duitsers en Engelsen aanwezig zijn.

  „Ik zat mijn dubbelpartner Rene Beckers (72) in een poule van zes en wij bleven ongeslagen. We waren in topvorm. Gewonnen van jonge kerels, maar dat gebeurt mij vaker. Zeker in Lloret. Ik ben daar al jaren de oudste deelnemer."

  Vier opa's
  Ten Bras vierde zijn overwinningen in Lloret 's avonds op de boulevard in gezellige barretjes. Werner Abeleven en Roel van de Steeg, net als Ten Bras lid van tafeltennisclub Slagvaardig Rheden en deelnemer in Spanje, vergezelden hem. „Ik speel ook competitie voor Slagvaardig. Wij zijn dit jaar kampioen geworden van de vierde klasse. Een team met vier opa's. Geweldig."

  Interland
  Ten Bras, kleermaker van beroep, miste door de trip naar Spanje wel de tafeltennisinterland tegen België. Te Bras komt uit voor het Nederlands veteranenteam. „Balen", aldus de fanatieke Rhedenaar, die opgroeide in het Achterhoekse Zieuwent. „Ik heb nog gevraagd of de interland in Antwerpen niet uitgesteld kon worden, maar dat wilden de Belgen niet. Helaas."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties