article
1.6114413
RHEDEN - Kwekerij Worth-Rheden moet van de rechter twee vogelverschrikkers verwijderen. De gevaartes vormen de inzet van een slepend burenruzie. Kwekers Cees en Marry Bod laten het er niet bij zitten.
Vogelverschrikkers kwekerij Rheden moeten weg
RHEDEN - Kwekerij Worth-Rheden moet van de rechter twee vogelverschrikkers verwijderen. De gevaartes vormen de inzet van een slepend burenruzie. Kwekers Cees en Marry Bod laten het er niet bij zitten.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/vogelverschrikkers-kwekerij-rheden-moeten-weg-1.6114413
2016-06-17T09:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6115162.1466102648!image/image-6115162.JPG
Rheden,Aalten,Gemeente,Raad van State,Bouwplan,Wetgeving,hermes
Rheden
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rheden / Vogelverschrikkers kwekerij Rheden moeten weg

Vogelverschrikkers kwekerij Rheden moeten weg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cees en Marry Bod en hun vogelverschrikker.
   Fotograaf
  RHEDEN - Kwekerij Worth-Rheden moet van de rechter twee vogelverschrikkers verwijderen. De gevaartes vormen de inzet van een slepend burenruzie. Kwekers Cees en Marry Bod laten het er niet bij zitten.

  „Dit vonnis had ik echt niet verwacht", reageert Cees Bod beduusd.

  Vergunning
  Hij en zijn vrouw gingen in beroep tegen de gemeente Rheden, die stelt dat de vogelverschrikkers zijn aan te merken als bouwwerk. En voor een bouwwerk is een omgevingsvergunning nodig. De rechtbank geeft de gemeente gelijk en verklaart het beroep ongegrond.

  „Onbegrijpelijk”, vervolgt Bod. „Hoe kunnen die verschrikkers nou een bouwwerk zijn? Het zijn geen grote torens ofzo, maar gewoon bollen op een stok.”

  Raad van State
  De verschrikkers, de zogeheten Hawk Eyes, bestaan uit een bol die is bevestigd op een paal van2 tot 5 meter hoog. De bol beweegt in de wind en heeft 'vogelafschrikkende kleuren'.

  Burenruzie
  De gemeente Rheden werd op de vogelverschrikkers geattendeerd door gepensioneerde aannemers Martin en Thea Aalberts, de overburen van de kwekerij. Eerder wonnen de aannemers al procedures over een lichtmast en een reclamebord. Ook mocht Bod zijn kalebassen en zonnebloemen niet meer in de openlucht verkopen.

  Bod vermoed dat zijn buren hem willen wegpesten zodat ze naast zijn kwekerij huizen mogen bouwen. Volgens Martin Aalberts is dit niet aan de orde en ondervinden hij en zijn vrouw geluidsoverlast van de vogelverschrikkers.

  Dwangsom
  Bod en zijn vrouw zijn van plan om het vonnis aan te vechten bij de Raad van State. De vogelverschrikkers hebben ze weken geleden al weggehaald. „Als we ze niet zouden verwijderen, zou de gemeente ons een dwangsom van in totaal 3.000 euro kunnen opleggen.”


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties