article
1.6196071
ROZENDAAL - Een eerbetoon aan een wandelende Rozendaler.
Geert maakt boek vader Jolle af
ROZENDAAL - Een eerbetoon aan een wandelende Rozendaler.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rozendaal/geert-maakt-boek-vader-jolle-af-1.6196071
2016-07-16T04:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6196072.1468592141!image/image-6196072.JPG
Rozendaal,Boek,Politiek en bestuur,wandelen,rozendaal,boek,hermes
Rozendaal
Home / Regio / Arnhem e.o. / Rozendaal / Geert maakt boek vader Jolle af

Geert maakt boek vader Jolle af

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Geert Baltjes. foto Gerard Burgers
  ROZENDAAL - Een eerbetoon aan een wandelende Rozendaler.

  Geert Baltjes blaast de artikelen van zijn overleden vader Jolle nieuw leven in. Op zijn vijftigste verjaardag vrijdag had Geert Baltjes een verrassing voor zijn broers Hajo (65), Chris (58) en Hans (54). Zonder dat zij ervan wisten, had hij alle artikelen van vader Jolle, die in 2006 op 86-jarige leeftijd overleed, verzameld en in boekvorm uitgebracht: 'Wandelen op Rozendaal langs sporen uit het verleden'.

  Voor- en nawoord
  Geert Baltjes heeft het drukwerk voorzien van een voor- en nawoord. „Onze moeder wist er wel van. Ik heb Jolles archief bij haar opgehaald. Ze vindt het geweldig", vertelt hij.

  Artikelen
  Jolle Baltjes schreef in de jaren negentig van de vorige eeuw 24 artikelen voor het blad 'Ambt en Heerlijkheid' van de oudheidkundige kring Rheden - Rozendaal. „Jolle was geïnteresseerd in historie en kon daar altijd boeiend over vertellen en schrijven", vertelt zijn zoon.

  Jolle Baltjes
  Jolle, een geboren Fries, kwam in de jaren vijftig in Rozendaal wonen. Hij werkte als zuiveltechnoloog bij de Gelderse Overijsselse Zuivelbond. Baltjes wandelde graag over het Rozendaalse Veld, spitte archieven uit en besteedde op zijn eigen specifieke manier aandacht aan de historie van het gebied waar hij met heel veel plezier woonde.

  Proefdruk
  „Ik heb een aantal van zijn tochten gewandeld of gefietst", vertelt Geert, geboren in Rozendaal, maar vanwege studie verhuisd en alweer jaren woonachtig in Duiven. „Twee jaar geleden ben ik aan het boek begonnen. Ik heb mijn moeder altijd op de hoogte gehouden van mijn vorderingen. Drie weken geleden ben ik met een proefdruk bij haar langs gegaan. Een mooi moment. Ze woont nog altijd in Rozendaal."

  Gebundeld
  Met het verschijnen van het boek over de historie van Rozendaal gaat een grote wens van Jolle in vervulling. „Dat de stukken nu gebundeld zijn, zou hij prachtig hebben gevonden", zegt zijn zoon.