article
1.5775107
BEMMEL - Veel Lingewaardse gemeenteraadsleden zeggen dat ze overvallen zijn door het nieuws dat Nijmegen Bergerden opgeeft als tuinbouwconcentratiegebied.
Afhaken Nijmegen verrast raadsleden Lingewaard
BEMMEL - Veel Lingewaardse gemeenteraadsleden zeggen dat ze overvallen zijn door het nieuws dat Nijmegen Bergerden opgeeft als tuinbouwconcentratiegebied.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/afhaken-nijmegen-verrast-raadsleden-lingewaard-1.5775107
2016-03-01T06:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5772967.1457710593!image/image-5772967.JPG
Lingewaard,Landbouw
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / Afhaken Nijmegen verrast raadsleden Lingewaard

Afhaken Nijmegen verrast raadsleden Lingewaard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bergerden met op de achtergrond de Warmte Kracht Centrale van het glastuinbouwgebied.
   Fotograaf
  BEMMEL - Veel Lingewaardse gemeenteraadsleden zeggen dat ze overvallen zijn door het nieuws dat Nijmegen Bergerden opgeeft als tuinbouwconcentratiegebied.

  "Het is van de gekke dat we dit nieuws uit de krant moet vernemen, terwijl onze eigen burgemeester voorzitter is van het dagelijks bestuur van de GR Bergerden”, zegt een ontstemde PvdA- fractieleider Maarten van de Bos. "Dat gebrek aan informatie van het college is een constante aan het worden bij alle gemeenschappelijke regelingen.”

  Exit
  D66-raadslid Sjoerd Wannet: "Wat ik vreemd vind, is dat gedeputeerde Jan Jacob van Dijk nauwelijks een half jaar geleden nog aangaf dat er geen ruimte was voor een exit. We moesten gezamenlijk op de ingeslagen weg doorgaan en in Bergerden blijven geloven. En nu dit.” Volgens Wannet kan de gemeente Lingewaard nu nauwelijks anders dat het voorbeeld van Nijmegen volgen en Bergerden opgeven.

  Vertrouwen
  De coalitiepartijen daarentegen hebben in het recente debat over economische toekomstvisie van Lingewaard aangegeven vertrouwen te houden in Bergerden. Ook oppositiepartij B06/L2000 zegt in deze het college te steunen. 

  Lees meer over de glastuinbouw in het gebied in De Gelderlander van dinsdag 1 maart of in de e-paper op krant.gelderlander.nl.