article
1.6099037
UTRECHT/GENDT - Een jaar lang legde Gendtenaar Marcel Peters Utrecht vast van boven. Vrijdag nam de kraanmachinist en hobbyfotograaf afscheid van Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad, waarin Peters vandaag zijn verhaal vertelt.
Gendtse kraanmachinist maakt jaar lang luchtfoto's van Utrecht
UTRECHT/GENDT - Een jaar lang legde Gendtenaar Marcel Peters Utrecht vast van boven. Vrijdag nam de kraanmachinist en hobbyfotograaf afscheid van Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad, waarin Peters vandaag zijn verhaal vertelt.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/gendtse-kraanmachinist-maakt-jaar-lang-luchtfoto-s-van-utrecht-1.6099037
2016-06-11T11:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6099082.1465644383!image/image-6099082.jpg
Gendt
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / Gendtse kraanmachinist maakt jaar lang luchtfoto's van Utrecht

Gendtse kraanmachinist maakt jaar lang luchtfoto's van Utrecht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  UTRECHT/GENDT - Een jaar lang legde Gendtenaar Marcel Peters Utrecht vast van boven. Vrijdag nam de kraanmachinist en hobbyfotograaf afscheid van Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad, waarin Peters vandaag zijn verhaal vertelt.
  De Dom is natuurlijk prachtig, maar er staan genoeg andere gebouwen in Utrecht

  Marcel (51) is torenkraanmachinist bij BAM Materieel. Hij verplaatst bij de verbouwing van Hoog Catharijne alles wat de bouwvakkers op de grond nodig hebben. "Dat kan betekenen dat ik een kleine hijskraan of grote blokken beton een paar verdiepingen omhoog moet tillen.'' Als fervent hobbyfotograaf zit de inwoner van Gendt (bij Nijmegen) eerste rang.

  Volgens Marcel kan hij vanuit zijn cabine unieke foto's maken. "Als een professionele fotograaf vanuit mijn cabine een foto zou willen maken dan moet hij eerst een afspraak maken. Het weer verandert soms per minuut. Ik zit hier elke dag voor acht uur achter elkaar, hierdoor kan ik echt het moment pakken."

  Twitter
  Het was collega-kraanmachinist Marco van Dulst die hem inspireerde om zijn foto's op Twitter te zetten. "Ik maakte al jaren foto's die ik op Facebook plaatste. Marco zat toentertijd al op Twitter en kreeg veel positieve reacties. Dat heeft mij aangezet om mijn foto's ook op Twitter te zetten."

  Bijna achthonderd foto's, 850 volgers en vele retweets verder concludeert Marcel dat de overstap naar Twitter een geslaagde was. Toch blijft hij realistisch: "Als ik vanaf morgen geen foto's meer kan maken vanuit mijn cabine in Utrecht dan zullen er vast een paar volgers afhaken."

  Marcel benadrukt dat het maken van foto's nooit ten koste gaat van zijn professionele werkzaamheden. "Als torenkraanmachinist heb je een grote verantwoordelijkheid. Ik kan dus echt alleen een foto maken als ik even de tijd heb."

  Gemengde gevoelens
  Volgens Marcel is het is de kunst om niet in herhaling te vallen als je van zo'n hoogte fotografeert. "De Dom is natuurlijk prachtig, maar er staan genoeg andere gebouwen in Utrecht. Ik vind TivoliVredenburg, het stadskantoor en het nieuwe dak van het centraal station ook erg mooi."

  Marcel heeft gemengde gevoelens bij zijn laatste werkdag. Met een licht aangeslagen stem zegt hij dat het wel jammer is dat zijn klus erop zit. "Het was zo'n mooi project."

  Mooie periode
  Maar hij is vooral erg blij en kijkt terug op een mooie periode in Utrecht. "Ik vind de reacties die ik op Twitter heb gekregen nadat ik aankondigde dat het mijn laatste dag was echt geweldig."

  Zijn werkgever BAM, collega's en onbekenden bedankten hem.

  Na iets meer dan een jaar in Utrecht is Marcel toe aan een nieuwe klus. "Ik ga nu aan de slag in regio Nijmegen. Op een gegeven moment heb je alles wel gezien en gefotografeerd. Het is mooi om dan weer ergens anders aan te beginnen. Of ik ga fotograferen? Natuurlijk."

  Voor Utrechtse Twitteraars die zijn foto's van de Domstad gaan missen heeft Marcel een geruststellende boodschap. "Marco van Dulst en Geurt van Roekel - die hier in Utrecht werken - zitten ook op Twitter, en maken ook mooie foto's vanuit hun cabines."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties