article
1.6287950
BEMMEL/OOIJ - Bewonerscomité Groenlanden denkt dat het einde zoek is als de Lingewaardse gemeenteraad akkoord gaat met de uitbreiding van de zandwinning in de Bemmelse Waard.
Groenlanden tegen 'eindeloze hinder' ontzanding Bemmelse Waard
BEMMEL/OOIJ - Bewonerscomité Groenlanden denkt dat het einde zoek is als de Lingewaardse gemeenteraad akkoord gaat met de uitbreiding van de zandwinning in de Bemmelse Waard.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/groenlanden-tegen-eindeloze-hinder-ontzanding-bemmelse-waard-1.6287950
2016-08-24T05:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4559885.1471963988!image/image-4559885.JPG
Bemmel,Bestemmingsplan,zandwinning,hermes
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / Groenlanden tegen 'eindeloze hinder' ontzanding Bemmelse Waard

Groenlanden tegen 'eindeloze hinder' ontzanding Bemmelse Waard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De zandwinplas in de Bemmelse Waard.
   Fotograaf
  BEMMEL/OOIJ - Bewonerscomité Groenlanden denkt dat het einde zoek is als de Lingewaardse gemeenteraad akkoord gaat met de uitbreiding van de zandwinning in de Bemmelse Waard. 

  Voorzitter Leo de Klein van comité Groenlanden, dat opkomst voor belangen van bewoners van het stiltegebied in Ooij, aan de overkant van de Waal, gelooft niet dat het werk begin 2026 klaar is. De gemeente Lingewaard noemt dat jaar als eindtermijn. „Eerst was 2020 de einddatum. Het schuift steeds op."

  'Zand in de ogen'
  Comitélid Marcel Metze hoopt dat de politiek zich geen zand in de ogen laat strooien. „Het lijkt of het plan dat nu aan de orde is gaat om de herontwikkeling van de Bemmelse Waard, maar de aanleg van natuur is slechts een pleister op de wonde. Het gaat in de eerste plaats om zandwinning. Natuur die volgens het huidig bestemmingsplan zou worden aangelegd is er ook niet gekomen. De komende tien jaar is het weer gewoon een chaotisch werkterrein."

  Gemeente: veel wél gerealiseerd
  De gemeente erkent dat door bezwarenprocedures nog niet alle natuur is aangelegd. Maar ze wijst erop dat veel wél is gerealiseerd, zoals een hectare hardhout ooibos. Het comité ageert al jaren tegen aantasting van het uitzicht en lawaai van uit Bemmel. De gemeente zegt dat het bedrijfsterrein straks deels aan het oog wordt onttrokken door een groenwal.

  Nog zeven andere partijen hebben een zienswijze ingediend, hetgeen vooralsnog slechts leidt tot kleine aanpassingen van het plan. De gemeenteraad beslist in september of het akkoord gaat met de uitbreiding.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties