article
1.6611705
BEMMEL/ AMSTERDAM - Bemmelnaar Leon Collaris is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis overleden. Hij is slechts 51 jaar geworden.
Leon Collaris onverwachts overleden in ziekenhuis
BEMMEL/ AMSTERDAM - Bemmelnaar Leon Collaris is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis overleden. Hij is slechts 51 jaar geworden.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/leon-collaris-onverwachts-overleden-in-ziekenhuis-1.6611705
2016-11-04T20:40:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5646866.1478291954!image/image-5646866.jpg
Bemmel,Evenement,Dood,Cultuur,Alpe d'HuZes,TOP,Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis,Theaterkerk,hermes
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / Leon Collaris onverwachts overleden in ziekenhuis

Leon Collaris onverwachts overleden in ziekenhuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Léon Collaris (links) begin dit jaar op de foto met Albert Heijn-manager Nik W. Becker, bij de start van de bloemenactie voor Alpe d'Huzes.
   Fotograaf
  BEMMEL/ AMSTERDAM - Bemmelnaar Leon Collaris is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis overleden. Hij is slechts 51 jaar geworden.

  Leon Collaris laat een echtgenote en twee tienerdochters achter.

  Het was bekend dat Collaris ongeneeslijk ziek was. Bijna twee jaar geleden – in december 2014 – kreeg hij voor het eerst de diagnose kanker te horen. Hij had een tumorvorm die jaarlijks bij maar 700 Nederlanders wordt geconstateerd. Deze liet hij in het ziekenhuis behandelen, maar hij heeft de ziekte – toch nog onverwacht – niet overleefd.

  Cultureel stimulator
  Collaris is vooral bekend als cultureel stimulator in Lingewaard. Zo was hij mede-oprichter van TOP en was hij zeer actief bij de transformatie van de Bemmels Donantuskerk tot de Theaterkerk; die vorige week officieel in gebruik werd genomen.

  Sinds hij aan kanker leed, was hij ook drijvende kracht voor Alpe d'HuZes. En was zeer actief tijdens de doorkomst van de Giro d'Italia, afgelopen zomer.

  Carnavalsclub
  Maar er was meer: Collaris zette zich in voor de Lingewaardse D66, carnavalsclub De Blauwe Pony en het ondernemersnetwerk Betuwe Onderneemt Beter. Professioneel had zijn eigen adviesbureau en was website bouwer. "Maar ik ben zeker ook Bourgondiër", zei hij eind februari nog in een interview in deze krant.

  Afscheid
  De Bemmelnaar krijgt vrijdag een afscheid in stijl, met een uitvaart vanuit de Theaterkerk.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties