article
1.6437258
HUISSEN - Het plan om in Huissen elke zondag de winkels te openen, verdeelt de inwoners volledig. Bijna de helft van de Huissenaren vindt de zondagopenstelling voor de winkels in het centrum geen goed idee.
Permanente koopzondag verdeelt inwoners Huissen
HUISSEN - Het plan om in Huissen elke zondag de winkels te openen, verdeelt de inwoners volledig. Bijna de helft van de Huissenaren vindt de zondagopenstelling voor de winkels in het centrum geen goed idee.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/permanente-koopzondag-verdeelt-inwoners-huissen-1.6437258
2016-09-25T05:42:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6412291.1474272763!image/image-6412291.JPG
Huissen,Ondernemer,Horeca,Vrijetijdsbesteding,Detailhandel,Beroep,koopavond,Koopzondag,peiling,hermes
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / Permanente koopzondag verdeelt inwoners Huissen

Permanente koopzondag verdeelt inwoners Huissen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Huissen centrum. Archieffoto Rolf Hensel
  HUISSEN - Het plan om in Huissen elke zondag de winkels te openen, verdeelt de inwoners volledig. Bijna de helft van de Huissenaren vindt de zondagopenstelling voor de winkels in het centrum geen goed idee.

  Dat blijkt uit een straatpeiling die deze krant afgelopen week hield en waar een kleine honderd Huissenaren hun mening gaven.

  Positief
  Bijna de helft – 49 procent – aan geen brood te zien in het plan om alle winkels in het centrum elke zondag open te laten zijn. Daarmee vindt 51 procent permanente zondagsopenstelling wel een positieve ontwikkeling.

  Keuzevrijheid
  Voorstanders van de wekelijkse koopzondag noemen vrijwel even vaak als argument dat het goed is voor de keuzevrijheid van de consument en dat het simpelweg hoort bij deze tijd en Huissen hierbij niet kan achterblijven. Ook zou het volgens één op de vijf bevraagden de gezelligheid in het stadje ten goede komen. ,,Het brengt leven in de brouwerij, ik zal nu zeker vaker de stad inlopen", aldus één van de voorstanders.

  Winkelaanbod
  Van de mensen die in de peiling aangaven niet blij te zijn met het feit dat de winkels elke zondag opengaan, geeft de meerderheid – 31 procent – aan dat dit te maken heeft met het winkelaanbod in de stad. ,,Er zullen eerst meer leuke winkels moeten komen, tot die tijd blijf ik gewoon in Arnhem shoppen", is een veelgehoord argument. Ook denkt 21 procent dat er te weinig animo is en vreest dat het plan de winkels geen extra klandizie zal opleveren.

  Koopavond
  Over de koopavond op vrijdag zijn de Huissenaren eensgezinder: die moet blijven, niet in de laatste plaats om de gezelligheid die de avond in het centrum brengt. ,,Als de winkels vrijdagavond om 18.00 uur al dicht zijn, doet dat afbreuk aan het bruisende begin van het weekend."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties