article
1.6445733
BEMMEL - „Een moeder die de foto van haar dode zoon op Twitter zet, had ik tien jaar geleden voor gek verklaard. Maar ja, we leven in de tijd van social media. Ik deel heel veel op Twitter en Facebook, dus waarom niet de foto van mijn dode kind, waar ik ontzettend trots op ben?"
'Waarom zou ik de foto van mijn overleden zoon niet twitteren?'
BEMMEL - „Een moeder die de foto van haar dode zoon op Twitter zet, had ik tien jaar geleden voor gek verklaard. Maar ja, we leven in de tijd van social media. Ik deel heel veel op Twitter en Facebook, dus waarom niet de foto van mijn dode kind, waar ik ontzettend trots op ben?"
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/lingewaard/waarom-zou-ik-de-foto-van-mijn-overleden-zoon-niet-twitteren-1.6445733
2016-09-26T08:48:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6445974.1474878594!image/image-6445974.jpg
Bemmel,Dood,Herdenking,hermes
Lingewaard
Home / Regio / Betuwe / Lingewaard / 'Waarom zou ik de foto van mijn overleden zoon niet twitteren?'

'Waarom zou ik de foto van mijn overleden zoon niet twitteren?'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De bloemen op de plek des onheils. Inzet: tweet van Pien Burgersdijk, moeder van het overleden slachtoffer.
   Fotograaf
  BEMMEL - „Een moeder die de foto van haar dode zoon op Twitter zet, had ik tien jaar geleden voor gek verklaard. Maar ja, we leven in de tijd van social media. Ik deel heel veel op Twitter en Facebook, dus waarom niet de foto van mijn dode kind, waar ik ontzettend trots op ben?"

  Pien Burgersdijk verloor zaterdagmorgen haar 18-jarige zoon Pieter Verhoeven bij een eenzijdig scooterongeval. Zondag plaatste ze een foto van Pieter op Twitter, opgebaard in de huiskamer. „Ik wil mijn lieve, mooie, geweldige zoon laten zien”, zegt ze.

  Middenberm
  Pieter kwam om doordat hij door nog onbekende oorzaak rond 04.30 uur tegen een paaltje reed op de middengeleider in de Herckenrathweg in Bemmel. Hij was op slag dood. Een voorbijganger vond het stoffelijk overschot en de scooter op de middenberm van de weg.

  'Mogelijk in slaap gevallen'
  „Wat er is gebeurd weet ik niet, maar er was geen alcohol of drugs in het spel”, zegt Burgersdijk. „Wat wel de oorzaak was, vind ik niet belangrijk. Mogelijk is hij in slaap gevallen. Ik ben wel blij dat hij niet is aangereden, zodat ik alleen maar kwaad hoef te zijn op wat hem is overkomen.”

  Journalist
  Voor de moeder van de jongen uit Slijk-Ewijk was het vanzelfsprekend dat ze een foto van haar zoon op Twitter plaatste. „Ik ben journalist, heb ook een eigen blog. Dat wordt niet veel gelezen, maar zaterdag hebben 800 mensen uit nieuwsgierigheid of wie weet sensatiezucht mijn blog bezocht. Zo werkt het nu eenmaal”, zegt Burgersdijk.

  „Ik ben blijven twitteren nadat ik te horen kreeg dat hij was overleden. Gisteren (zondag, red.) werd Pieter thuisgebracht. Ik heb een foto van hem gemaakt en niet getwijfeld om die te twitteren. Waarom zou ik hem niet tonen; het voelt voor mij goed. Misschien vinden mensen dat stom of vervelend, maar dat kan me dan even helemaal niet schelen. Misschien zijn er zelfs mensen geschrokken toen ze de foto zagen, maar ik wil mijn lieve, mooie, geweldige zoon laten zien. En ik weet ook wel dat driekwart van de mensen die de foto hebben gezien hem of mij niet kent, maar ik heb heel veel fijne reacties gehad. Dat doet mij heel goed.”

  Buurtbarbecue
  Het personeel van supermarkt Albert Heijn in Bemmel, waar Pieter een weekendbaan had, heeft in overleg met zijn ouders de buurtbarbecue zondagavond laten doorgaan. In de winkel is de komende week een plek ingericht waar mensen de nabestaanden kunnen condoleren. „Ik vind het fijn dat zoveel vrienden en collega's bij Pieter stilstaan. Op de plek waar hij is overleden, hebben mensen bloemen neergelegd. Dat is mooi. Het zegt iets over hoe geliefd hij was. Laat iedereen die dat wil vooral bloemen en waxinelichtjes neerleggen op die plek. Het is nu een enorme troost. En daarna? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik de dagen na volgende week vrees.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties