article
1.6462910
DRIEL - Een Driels gezin moet het hoge speelhuisje dat in de achtertuin staat een stukje lager maken. Gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom van 2.500 euro.
Boete als te hoog speelhuisje Driel niet wordt verlaagd
DRIEL - Een Driels gezin moet het hoge speelhuisje dat in de achtertuin staat een stukje lager maken. Gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom van 2.500 euro.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/boete-als-te-hoog-speelhuisje-driel-niet-wordt-verlaagd-1.6462910
2016-09-29T11:19:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2258239.1411201379!image/image-2258239.JPG
Driel,Vergunning,Burenruzie,speeltoestel,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Boete als te hoog speelhuisje Driel niet wordt verlaagd

Boete als te hoog speelhuisje Driel niet wordt verlaagd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DRIEL - Een Driels gezin moet het hoge speelhuisje dat in de achtertuin staat een stukje lager maken. Gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom van 2.500 euro.

  Het speelhuisje is 3,20 meter hoog en staat al jaren in de achtertuin van een woning in de bebouwde kom. Een buurtgenoot heeft daarover geklaagd bij de gemeente Overbetuwe: vanuit de top van het speelhuisje is vrij zicht op tuinen en woonkamers in de omgeving. De gemeente is verzocht in te grijpen.

  Vergunningsvrij
  Volgens de regels mag een speeltoestel vergunningsvrij maximaal 2,5 meter hoog zijn. Het Drielse exemplaar is dus 70 centimeter te hoog. De gemeente kan bij uitzondering toestemming te verlenen, maar dan moet de eigenaar formeel een verzoek indienen.

  En dat weigert het gezin, omdat het speeltoestel er al lang stond toen de klagende buurtgenoot er kwam te wonen. Handhaving is in hun ogen onredelijk.

  Overigens is ook een advies van welstand vereist, en die heeft al laten doorschemeren dat speeltoestellen van meer dan 2,5 meter hoog in een woonwijk ongepast zijn.

  Ingrijpen
  Omdat Overbetuwe sinds vorig jaar meer werk probeert te maken van handhaving, komt de gemeente met het verzoek van de buurtgenoot nu niet onder ingrijpen uit. Geëist wordt dat de Drielenaar voor 1 november het speelhuisje heeft weggehaald of verlaagd, anders volgt de boete van 2.500 euro.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties