article
1.5989378
ELST - De toekomst van café In den Ommelanden in Elst ziet er steeds zorgwekkender uit. Uitbater Coen Damen heeft de juridische zaak tegen de gemeente Overbetuwe verloren en heeft de huur van de horecazaak opgezegd.
Café In den Ommelanden in zwaar weer
ELST - De toekomst van café In den Ommelanden in Elst ziet er steeds zorgwekkender uit. Uitbater Coen Damen heeft de juridische zaak tegen de gemeente Overbetuwe verloren en heeft de huur van de horecazaak opgezegd.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/caf%C3%A9-in-den-ommelanden-in-zwaar-weer-1.5989378
2016-05-06T07:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5544508.1473324998!image/image-5544508.JPG
Elst,Economie,Horeca,Ondernemer,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Café In den Ommelanden in zwaar weer

Café In den Ommelanden in zwaar weer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cafe In den Ommelanden, met links daar aan vast de bovenwoning van de buurman.
   Fotograaf
  ELST - De toekomst van café In den Ommelanden in Elst ziet er steeds zorgwekkender uit. Uitbater Coen Damen heeft de juridische zaak tegen de gemeente Overbetuwe verloren en heeft de huur van de horecazaak opgezegd.

  De rechtbank oordeelde dat de gemeente terecht dwangsommen mag innen.

  Lawaai
  Damen is al jaren verwikkeld in een conflict met zijn buurman. Die klaagt dat het café te veel lawaai veroorzaakt, terwijl Damen zegt er alles aan gedaan te hebben om de geluidsoverlast in te perken. Metingen wijzen uit dat het geluidsniveau in de bovenwoning van de buurman te hoog is, waarna de gemeente dwangsommen uitvaardigde.

  Bedrijfswoning
  Bij de zitting, begin februari, betoogde Damen dat de bovenwoning van zijn buurman een bedrijfswoning is. Diens vrouw staat immers in de kapsalon die eronder is gevestigd. En bij een bedrijfswoning gelden andere, hogere geluidsnormen; ongeacht waar het geluid vandaan komt.

  Kapper
  Maar er ligt volgens de rechtbank geen noodzakelijk verband tussen bovenwoning en kapperszaak eronder: een kapper kan net zo goed heel ergens anders wonen. Ook met de door Damen betwiste meetmethoden is volgens de Arnhemse bestuursrechter niks mis.

  Dwangsommen
  Overbetuwe mag dus dwangsommen gaan innen en zal dat volgens burgemeester Toon van Asseldonk bij volgende overtredingen ook doen.

  Stoppen
  Damen kondigde eind vorig jaar al aan eventueel komende zomer te willen stoppen. Hij zegt In den Ommelanden niet goed te kunnen exploiteren met de 10 geluidsontheffingen die hij per jaar kan aanvragen.

  Beraad
  Damen heeft nu de huur per 1 juli opgezegd bij de vennootschap en haar 192 aandeelhouders die eigenaar is van het pand. De aandeelhouders komen daarom op woensdag 18 mei voor een extra beraad bij elkaar.

  Spagaat
  "We zitten in een lastige spagaat", zegt Louis Wilod Versprille namens de aandeelhouders. "Mogelijk wil Coen wel door, maar dan zonder de feesten – waarvoor de geluidsontheffingen nodig zijn – en ook tegen een substantieel lagere huur. Terwijl we nu juist keurig break-even draaien. Of moet je op zoek naar een andere uitbater?" De aandeelhouders hebben als doel dat er een bruin café in Elst blijft. Wilod Versprille: "In den Ommelanden heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Dat willen we in stand houden." Coen Damen was niet bereikbaar voor een toelichting.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties