article
1.6447381
ELST - De Overbetuwse afdeling van de Fietserbond is zeer kritisch over de aansluitingen van de nieuwe fietstunnel bij het station in Elst. Volgens Willem van Middendorp van de bond is de tunnel 'een prachtig project, maar door deze aansluitingen eigenlijk mislukt'.
Fietsersbond kraakt nieuwe fietstunnel bij station Elst
ELST - De Overbetuwse afdeling van de Fietserbond is zeer kritisch over de aansluitingen van de nieuwe fietstunnel bij het station in Elst. Volgens Willem van Middendorp van de bond is de tunnel 'een prachtig project, maar door deze aansluitingen eigenlijk mislukt'.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/fietsersbond-kraakt-nieuwe-fietstunnel-bij-station-elst-1.6447381
2016-09-26T14:49:34+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6447382.1475685032!image/image-6447382.JPG
Elst,Bouw en wonen,Verkeer en vervoer,Sociaal en maatschappij,Fietsersbond Overbetuwe,Fietstunnel Elst,Stationsgebied Elst,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Fietsersbond kraakt nieuwe fietstunnel bij station Elst

Fietsersbond kraakt nieuwe fietstunnel bij station Elst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Willem van Middendorp bij de westelijke ingang van de nieuwe fietstunnel. ''Een prachtige tunnel, maar door de ongelukkige ontsluiting voor fietsers is het project eigenlijk mislukt."
   Fotograaf
  ELST - De Overbetuwse afdeling van de Fietserbond is zeer kritisch over de aansluitingen van de nieuwe fietstunnel bij het station in Elst. Volgens Willem van Middendorp van de bond is de tunnel 'een prachtig project, maar door deze aansluitingen eigenlijk mislukt'.

  „Het is de verbinding tussen het centrum en de woonwijk Westeraam. Maar hier wreekt zich dat Overbetuwe geen echte hoofdfietsstructuur kent, want juist de ontsluiting van de tunnel is voor fietsers heel ongelukkig", zegt Van Middendorp bij een wandeling door het gebied.

  Schijnsuggestiestroken
  Volgens Van Middendorp liggen er aan de Westeraamsekant mooie vrijliggende fietspaden tot aan de rotonde met de Industrieweg-Oost. „Maar het laatste stuk moeten fietsers de rijbaan op, waar met fietsstroken wordt gewerkt. Dan volgt er een soort fuik met ouderwetse klinkerbestrating met twee fietssuggestiestroken. Of zoals wij zeggen 'schijnsuggestiestroken', want ze vallen nauwelijks op. Dan moeten fietsers een weg kruizen (Spoorlaan en Regenboog) vervolgens een plein op, waar ook auto's komen. En dan pas kunnen ze de tunnel in."

  Voorrang
  De fietsersbond ziet volgens hem graag een duidelijk gemarkeerd fietspad dat van de rotonde tot aan de tunnel komt. Daar wil de bond dat fietsers voorrang hebben op de rest van het verkeer.  

  Rare slingers
  Ook aan de westelijke (dorps)kant van de tunnel voldoen de plannen volgens de Fietsersbond niet. „Ook daar hebben fietsers vanaf de Rijksweg eerst een vrijliggend fietspad, vervolgens moeten ze met een slinger over de weg naar een weg met opnieuw fietssuggestiestroken waar ook auto's mogen rijden. We willen ook daar één aangesloten fietsstrook waar fietsers voorrang hebben. En dan bij voorkeur zonder van die rare slingers in de route", aldus Van Middendorp.

  Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Betuwe, van dinsdag 27 september of in onze e-paper