article
1.6383300
ANDELST/EWIJK - Er komt geen tweede tent om van onderuit beton te storten op de Waalbrug A50 tussen Andelst en Ewijk. Wel wordt het aantal stortingen onder de huidige tent opgevoerd van één naar twee per week.
Geen extra tent, wel extra betonstort op Waalbrug A50
ANDELST/EWIJK - Er komt geen tweede tent om van onderuit beton te storten op de Waalbrug A50 tussen Andelst en Ewijk. Wel wordt het aantal stortingen onder de huidige tent opgevoerd van één naar twee per week.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/geen-extra-tent-wel-extra-betonstort-op-waalbrug-a50-1.6383300
2016-09-13T08:55:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6226252.1469696450!image/image-6226252.JPG
Ewijk,Andelst,Brug,Onderhoud,Bouw,Snelweg,fundering,renovatie,Waalbrug A50,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Geen extra tent, wel extra betonstort op Waalbrug A50

Geen extra tent, wel extra betonstort op Waalbrug A50

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De straalwerkzaamheden onder de gele tent zijn bijna afgerond. foto: Rolf Hensel
  ANDELST/EWIJK - Er komt geen tweede tent om van onderuit beton te storten op de Waalbrug A50 tussen Andelst en Ewijk. Wel wordt het aantal stortingen onder de huidige tent opgevoerd van één naar twee per week.

  Daardoor is dit 'funderingswerk' eind oktober klaar.

  Zwaardere belasting
  De nieuwe betonlaag komt op de staalconstructie, zodat de brug na de renovatie zwaarder belast kan worden. Het betonstorten ging de afgelopen zomer echter lastig: het was vaak erg heet of er vielen zware buien. Daardoor liep de aannemer een achterstand in de planning op en werd overwogen een tweede tent te bouwen.

  Hitte
  Er is nu echter voor gekozen om na deze week met één tent tweemaal per week beton te storten. Dat gebeurt dan op dinsdagen en donderdagen; elke keer 105 meter. Alleen deze week wordt – vanwege de hitte – dinsdag- op woensdagnacht gestort. Ook gebeurt dat vrijdag, als het minder heet is.

  Herinrichting
  Na dit werk wordt eind oktober begonnen met de herinrichting van de brug: lichtmasten, vangrails, rioolgoten en elektra voor de matrixborden moet worden aangebracht. Maar bovenal de bovenste asfaltlaag. Omdat dat alleen bij droog en vorstvrij weer kan gebeuren, waagt snelwegbeheerder Rijkswaterstaat zich nog niet aan een datum van heringebruikname van het oude bruggedeelte.

  Oude A50-brug
  Mochten november en december maanden zijn die naar verhouding weinig regenbuien hebben, dan is het wellicht mogelijk dat nog voor de kerst het verkeer vanuit Maas en Waal richting Betuwe – dus van zuid naar noord – alweer over deze oude A50-brug kan. Het terugleggen van die rijbaan is een stuk simpeler dan de rijbaan van noord naar zuid. Die rijbaan neemt uiteindelijk de gehele nieuwe brug ernaast in beslag.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties