article
1.6003283
ELST - Er zijn sterke vermoedens dat de brand in voormalig restaurant De Bronzen Wereld in Elst in de nacht van maandag op dinsdag is aangestoken. Reden is ondermeer dat De Bronzen Wereld in beeld zou zijn als asielzoekerscentrum.
Gerucht azc sterkt vermoeden van brandstichting Bronzen Wereld
ELST - Er zijn sterke vermoedens dat de brand in voormalig restaurant De Bronzen Wereld in Elst in de nacht van maandag op dinsdag is aangestoken. Reden is ondermeer dat De Bronzen Wereld in beeld zou zijn als asielzoekerscentrum.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/gerucht-azc-sterkt-vermoeden-van-brandstichting-bronzen-wereld-1.6003283
2016-05-11T05:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6000449.1462859580!image/image-6000449.jpg
Elst,Brandstichting,azc,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Gerucht azc sterkt vermoeden van brandstichting Bronzen Wereld

Gerucht azc sterkt vermoeden van brandstichting Bronzen Wereld

Foto's
1
Reacties
Reacties
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De brand heeft het voormalig restaurant volledig verwoest.
   Fotograaf

  ELST - Er zijn sterke vermoedens dat de brand in voormalig restaurant De Bronzen Wereld in Elst in de nacht van maandag op dinsdag is aangestoken. Reden is ondermeer dat De Bronzen Wereld in beeld zou zijn als asielzoekerscentrum. 

   

  Enkele maanden geleden is kort overwogen of het complex als asielzoekerscentrum zou kunnen dienen. Dat idee verviel echter al snel. Redenen: de weg waaraan De Bronzen Wereld ligt – De Wuurde, in het zuidwestelijk buitengebied van Elst – is te smal om als ontsluitingsroute te dienen. Bovendien zou aan de gebouwen veel opgeknapt moeten worden.

  Faillissement
  Het complex staat na een faillissement al een tijdje leeg. De eigenaar biedt het voor bijna 1 miljoen euro te koop aan. Dat voedt de geruchten in Elst dat de brand van vorige nacht aangestoken zou zijn. Een vermoeden dat wordt versterkt, omdat op 9 maart er ook al een kleine brand was; in een andere zaal van het complex. Die werd destijds vroeg ondekt, wat louter enige asbestresten gaf.

  Brandstichting
  Na de eerste brand gaf de politie aan dat er geen sporen van brandstichting waren. Maar na de jongste brand zijn ook bij de brandweer de vermoedens veel sterker dat hier geen sprake is van een spontane brand of een technische oorzaak. Voor deze brand heeft de politie Forensische Opsporing ingezet. "Omdat we geen duidelijke oorzaak kunnen aanwijzen", aldus een politiewoordvoerder.

  Wrange situatie
  De makelaar die het pand in de verkoop had staan, spreekt over 'een wrange situatie'. "Het staat sinds de zomer van 2014 leeg. Maar er was doorlopend belangstelling voor. Ook nu liepen er enkele serieuze gesprekken."

  Metershoge vlammen
  Brandweerploegen uit Elst, Valburg, Arnhem en Huissen werden in de nacht van maandag op dinsdag opgetrommeld, maar de vlammen sloegen bij hun aankomst al metershoog uit het dak. Bij die brand ging het restaurantgedeelte geheel in vlammen op.   Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties