article
1.6157409
HERVELD/ANDELST - De zusterdorpen Herveld en Andelst krijgen pas in 2018 hun nieuwe dorpshuis. De grootschalige renovatie van De Hoendrik is een jaar uitgesteld.
Grote renovatie dorpshuis Herveld jaar uitgesteld
HERVELD/ANDELST - De zusterdorpen Herveld en Andelst krijgen pas in 2018 hun nieuwe dorpshuis. De grootschalige renovatie van De Hoendrik is een jaar uitgesteld.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/grote-renovatie-dorpshuis-herveld-jaar-uitgesteld-1.6157409
2016-07-01T11:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5655013.1467372037!image/image-5655013.JPG
Andelst,Herveld,Bouwplan,Openbaar gebouw,Vrijetijdsbesteding,Hoendrik,renovatie,planning,dorpshuis,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Grote renovatie dorpshuis Herveld jaar uitgesteld

Grote renovatie dorpshuis Herveld jaar uitgesteld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het dorpshuis in Herveld.
   Fotograaf
  HERVELD/ANDELST - De zusterdorpen Herveld en Andelst krijgen pas in 2018 hun nieuwe dorpshuis. De grootschalige renovatie van De Hoendrik is een jaar uitgesteld.

  Deze week heeft het dorpshuisbestuur de plannen in grote lijnen gepresenteerd aan de besturen van de 36 verenigingen die van het Herveldse dorpshuis gebruik maken; en tevens gezamenlijk complexeigenaar zijn.

  Carnaval
  Het bestuur wil de renovatie sowieso in de maand maart laten starten; na carnaval. „Want de periode september-februari is juist de drukste qua bezetting en gebruik", zegt bestuursvoorzitter Martijn van Schaik.

  Eigenlijk was ingezet op een bouwstart in maart volgend jaar, maar die planning blijkt nu te ambitieus. „Inmiddels gaan we uit van maart 2018. Het zou krap worden om alles nu nog in een half jaar tijd goed te regelen. Bovendien hopen we dat in 2018 gelijktijdig de gemeente de nieuwe sportzaal pal achter het dorpshuis kan bouwen. Zodat eind 2018 alles in één keer klaar is."

  Bouwplan
  Het bouwplan is al wel vrijwel klaar. De bovenzaal zal verdwijnen; en er komt een evengrote vervangende zaal op de begane grond voor terug. Er komt een geluiddichte schuifwand op de rand van het grote podium, zodat er een extra ruimte ontstaat waar muzikale gezelschappen kunnen oefenen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties