article
1.5975008
HERVELD/ANDELST - Er komt een nieuwe sportzaal in Herveld. De sportzaal vervangt de huidige gymzaal en wordt aan de achterzijde van het dorpshuis tegen dit complex aan gebouwd.
Herveld krijgt nieuwe sportzaal achter dorpshuis
HERVELD/ANDELST - Er komt een nieuwe sportzaal in Herveld. De sportzaal vervangt de huidige gymzaal en wordt aan de achterzijde van het dorpshuis tegen dit complex aan gebouwd.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/herveld-krijgt-nieuwe-sportzaal-achter-dorpshuis-1.5975008
2016-05-01T08:27:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5655013.1467372037!image/image-5655013.JPG
Herveld,Andelst,Nieuwbouw,Bouwplan,Sportaccommodatie,gymzaal,nieuwbouwplan,dorpshuis Hoendrik,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Herveld krijgt nieuwe sportzaal achter dorpshuis

Herveld krijgt nieuwe sportzaal achter dorpshuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het dorpshuis in Herveld.
   Fotograaf
  HERVELD/ANDELST - Er komt een nieuwe sportzaal in Herveld. De sportzaal vervangt de huidige gymzaal en wordt aan de achterzijde van het dorpshuis tegen dit complex aan gebouwd.

  De gemeente Overbetuwe financiert de sportvoorziening, zo heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten.

  Renovatie
  De nieuwbouw van een aparte sportzaal moest worden overwogen, nadat het dorpshuisbestuur begin dit jaar besloot hun complex grootschalig te renoveren. Een complete nieuwbouw voor dorpshuis mét sportzaal raakte toen uit beeld.

  Gedateerd
  De huidige gymzaal – aan een andere zijde van het Dorpsplein – is dik veertig jaar oud en zeer gedateerd. Behalve beide Herveldse basisscholen – die er samen twintig uur per week inzitten – maken enkele sportverenigingen er gedurende elf uur per week gebruik van. De nieuwe sportzaal zal iets groter zijn dan de gymzaal, zodat er competities kunnen plaatsvinden.

  Versterken
  Er wordt nu een gezamenlijk nieuwbouw- en renovatieplan opgesteld. Dit om de sportzaal, waar de gemeente dus eigenaar van wordt, naadloos te laten aansluiten op het dorpshuis dat in eigendom van de verenigingen van Herveld en Andelst blijft. Gedachte daarachter is dat beide voorzieningen elkaar kunnen versterken: meer sporters aan de bar van het dorpshuis en meer belangstelling voor gebruik van de sportzaal.   Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties