article
1.6332205
HETEREN - Opvallende verwijsborden in Heteren, waar dit jaar voor het eerst op de Poort van Midden-Gelderland naar parkeerplaatsen voor de Airbornewandeltocht wordt verwezen.
Heteren is nooduitwijk voor Airbornewandeltocht
HETEREN - Opvallende verwijsborden in Heteren, waar dit jaar voor het eerst op de Poort van Midden-Gelderland naar parkeerplaatsen voor de Airbornewandeltocht wordt verwezen.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/heteren-is-nooduitwijk-voor-airbornewandeltocht-1.6332205
2016-09-02T10:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5219891.1472811017!image/image-5219891.JPG
Heteren,Sociaal en maatschappij,Verkeer en vervoer,Airbornewandeltocht,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Heteren is nooduitwijk voor Airbornewandeltocht

Heteren is nooduitwijk voor Airbornewandeltocht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Airbornewandeltocht door Oosterbeek.
   Fotograaf
  HETEREN - Opvallende verwijsborden in Heteren, waar dit jaar voor het eerst op de Poort van Midden-Gelderland naar parkeerplaatsen voor de Airbornewandeltocht wordt verwezen.

  De Airbornewandeltocht is zaterdag namelijk in Oosterbeek te beleven. De parkeerplaats in Heteren wordt dan ook alleen in geval van nood gebruikt.

  Centraal terrein
  De wandeltocht trekt naar verwachting rond de 35.00 deelnemers. Voor wandelaars die met de auto komen, is dit jaar voor het eerst een centraal parkeerterrein aan de Wolfhezerweg in Wolfheze ingericht. Vorig jaar waren andere terreinen door de zware regenval onbruikbaar, voor de organisatie reden om voor deze 70e herdenkingstocht één nieuw centraal terrein in te richten.

  Calamiteitenplan
  Dat is in overleg met de politie en Rijkswaterstaat gebeurd, waarbij ook een calamiteitenplan is opgesteld. Dat voorziet bij ernstige calamiteiten ook in alternatieve parkeerplekken, waaronder voor het eerst ook Heteren. „De gemeente Overbetuwe werkt van harte mee en ziet ruimte voor 500 voertuigen. Meer capaciteit is er ter plekke niet", aldus een gemeentewoordvoerder.

  Nooduitwijk
  Roger Beets, woordvoerder van de Airbornewandeltocht, benadrukt ook dat Heteren een nooduitwijk is. „Dus alleen in het zeer onwaarschijnlijke geval van een calamiteit. maar mocht die zich voor doen, dan rijden we bus met verkeersregelaars naar Heteren om het parkeren daar in goede banen te leiden."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties