article
1.6037510
ELST - Er bestaat een kans dat het Elster café In den Ommelanden verder kan, maar dan in z'n originele vorm: als bruine kroeg. Er zullen dan geen luidruchtige feesten meer gegeven worden.
In den Ommelanden mogelijk verder als 'stille', bruine kroeg
ELST - Er bestaat een kans dat het Elster café In den Ommelanden verder kan, maar dan in z'n originele vorm: als bruine kroeg. Er zullen dan geen luidruchtige feesten meer gegeven worden.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/in-den-ommelanden-mogelijk-verder-als-stille-bruine-kroeg-1.6037510
2016-05-22T13:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5544508.1473324998!image/image-5544508.JPG
Elst,Bestemmingsplan,Bedrijfsgebouw,Horeca,Burenruzie,Sociaal en maatschappij,bruin café,overname,In den Ommelanden,aandeelhouders,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / In den Ommelanden mogelijk verder als 'stille', bruine kroeg

In den Ommelanden mogelijk verder als 'stille', bruine kroeg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cafe In den Ommelanden, met links daar aan vast de bovenwoning van de buurman.
   Fotograaf
  ELST - Er bestaat een kans dat het Elster café In den Ommelanden verder kan, maar dan in z'n originele vorm: als bruine kroeg. Er zullen dan geen luidruchtige feesten meer gegeven worden.

  De oplossing komt uit de koker van één van de 192 aandeelhouders, die momenteel gezamenlijk In den Ommelanden in eigendom hebben. Die ene aandeelhouder wil het café in zijn eentje kopen en de dwangsommen afkopen om met een schone lei verder te kunnen. Vervolgens zal er een uitbater in moeten komen die In den Ommelanden als bruine kroeg in stand wil houden.

  Aandeelhoudersvergadering
  Het idee werd afgelopen week geboren, tijdens de extra In den Ommelanden-aandeelhoudersvergadering. Daar kwamen 39 vennooteigenaren bijeen om de urgente situatie te bespreken: de buurman klaagt over geluidsoverlast, er liggen dwangsommen en uitbater Coen Damen dreigt het bijltje er bij neer te gooien. „We vinden het buitengewoon jammer als Coen Damen stopt”, zegt aandeelhouderswoordvoerder Louis Wilod Versprille. Maar dat zit er wel aan te komen. „We draaien momenteel quitte: de huuropbrengsten die Damen betaalt, staan gelijk aan onze aflossing aan bank en brouwerij. Met het verlagen van de huur met 1.000 euro – ongeveer een derde – om zo het gebrek aan inkomsten uit partijen te compenseren, komt de vennootschap niet meer uit.”

  Uitbater
  Daarom zoeken de aandeelhouders eerst naar een uitbater die voor de reguliere huurprijs van In den Ommelanden weer een bruine kroeg wil maken. Wilod Versprille: „Daarover praten we ook met de Heineken brouwerij. Maar lukt dat niet, dan wil één van de aandeelhouders – een vermogende dorpsgenoot – het café overnemen. Dan vervalt voor ons de aflossingsverplichting.” Voorwaarde is dan dat er een exploitant komt die zonder feesten kan draaien.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties