article
1.5690350
OOSTERHOUT LENT - Het lijkt er op dat een knip in de Griftdijk veel beter zuidelijk nabij Lent kan komen dan wat noordelijker nabij het dorp Oosterhout. Die noordelijke afsluiting kent te veel nadelen en tegenwerking.
Knip Griftdijk nabij Lent veel logischer dan bij Oosterhout
OOSTERHOUT LENT - Het lijkt er op dat een knip in de Griftdijk veel beter zuidelijk nabij Lent kan komen dan wat noordelijker nabij het dorp Oosterhout. Die noordelijke afsluiting kent te veel nadelen en tegenwerking.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/knip-griftdijk-nabij-lent-veel-logischer-dan-bij-oosterhout-1.5690350
2016-02-04T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3521544.1449002695!image/image-3521544.JPG
Oosterhout,Mobiliteit,Auto,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Knip Griftdijk nabij Lent veel logischer dan bij Oosterhout

Knip Griftdijk nabij Lent veel logischer dan bij Oosterhout

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Griftdijk voert bij Lent over de verbindingsweg naar de A15 bij knoppunt Ressen.
   Fotograaf
  OOSTERHOUT LENT - Het lijkt er op dat een knip in de Griftdijk veel beter zuidelijk nabij Lent kan komen dan wat noordelijker nabij het dorp Oosterhout. Die noordelijke afsluiting kent te veel nadelen en tegenwerking.

  Deze week kwamen een kleine 300 inwoners en ondernemers uit het westelijk Waalspronggebied en het dorp Oosterhout in het Citadelcollege naar een informatiesessie van de gemeente Nijmegen over de verkeersproblematiek. Daarbij wordt vooral gekeken naar de steeds drukker wordende Griftdijk.

  Bezwaren
  In 2007 had Nijmegen het voornemen net ten zuiden van de rotonde bij oud-Oosterhout een afsluiting te maken. Maar naar nu blijkt, heeft vermoedelijk zo'n driekwart van de huidige bewoners op zowel Nijmeegs als Overbetuws grondgebied daar onevenredig veel last van.

  Verkeer neemt toe
  Bovendien zal met een knip op die noordelijke plek het verkeer nog steeds de komende jaren met 40 procent toenemen, omdat er nog flink wordt bijgebouwd. En de gemeente Overbetuwe heeft al laten weten zeker niet met zo'n noord-knip in te stemmen, omdat de dorpse Oosterhouters dan heel lastig naar de Waalsprongpoli, theater De Klif en de Albert Heijn rijden; en de Waalsprongbewoners naar de Lidl in het dorp.

  Knip bij Lent
  Daarom blijkt een zuid-knip, veel dichter Lent aan, nu veel meer voor de hand te liggen. Hoe die er precies uit komt te zien, welke tijden de Griftdijk afgesloten wordt – bijvoorbeeld alleen doordeweeks of zelfs alleen in de spitsuren – en welk verkeer geweerd moet worden is nog niet bekend. De gemeente Nijmegen verwacht in de loop van maart met een concreet voorstel te komen, zodat de politiek er in mei een officieel besluit over kan nemen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties