article
1.6471542
OOSTERHOUT - Oosterhout mag sinds deze week een stuk serieuzer dromen over een nieuw dorpshart. De twee eigenaren van de percelen waar dat dorpshart moet komen, zijn bereid de grond te verkopen.
Nieuw dorpshart in Oosterhout stukje dichterbij
OOSTERHOUT - Oosterhout mag sinds deze week een stuk serieuzer dromen over een nieuw dorpshart. De twee eigenaren van de percelen waar dat dorpshart moet komen, zijn bereid de grond te verkopen.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/nieuw-dorpshart-in-oosterhout-stukje-dichterbij-1.6471542
2016-10-01T06:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6471543.1475258851!image/image-6471543.JPG
Oosterhout,Openbaar gebouw,Bouwplan,cafe Merkus,dorpsraad,dorpshart,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Nieuw dorpshart in Oosterhout stukje dichterbij

Nieuw dorpshart in Oosterhout stukje dichterbij

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Oosterhout in vogelvlucht, vanuit oostelijke zijde. Links de open ruimten waar een dorpshart zou kunnen komen.
   Fotograaf
  OOSTERHOUT - Oosterhout mag sinds deze week een stuk serieuzer dromen over een nieuw dorpshart. De twee eigenaren van de percelen waar dat dorpshart moet komen, zijn bereid de grond te verkopen.

  Het gaat om de open ruimtes tussen café Merkus, de Waaldijk, Park Tergouw en de Savenijenlaan.

  Dorpshuis, zorgcomplex en school
  Oosterhout overweegt om over vijf à tien jaar een dorpshart te creëren. Daar zouden basisschool, kinderopvang en dorpshuis deel van moeten uitmaken. Maar zeker ook een zorgcomplex, waardoor oudere en mindervalide inwoners toch in eigen dorp kunnen blijven wonen.

  Daar wordt af en toe al over gepraat. Maar nu de grondeigenaren hebben gezegd in principe de grond van de hand te willen doen, wordt het allemaal een stuk serieuzer.

  Overeenkomst
  „Dus gaan we nu een intentie-overeenkomst met al die partijen sluiten", zegt voorzitter Johan Plamont van de dorpsraad. „En we gaan een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren. Die moet volgend voorjaar helderheid over de kansen geven."

  Kerk
  De Woonstichting Valburg praat nadrukkelijk mee over de Oosterhoutse dorpshartplannen. Ook de katholieke kerkgemeenschap zit aan tafel. De kerk grenst immers aan het plangebied en omdat de kerk naar verwachting over enkele jaren niet meer gebruikt wordt, liggen daar ook kansen wat een nieuwe invulling betreft.

  Plamont: „Iedereen met ideeën nodigen we nadrukkelijk uit om met suggesties te komen. Nu kan dat nog."