article
1.5895979
ELST - De tunnels onder het spoor bij station Elst zijn ongeveer 2 maanden eerder klaar dan gepland. De eerste auto's rijden al eind september door de Slingertunnel.
Spoortunnels Elst 2 maanden eerder klaar
ELST - De tunnels onder het spoor bij station Elst zijn ongeveer 2 maanden eerder klaar dan gepland. De eerste auto's rijden al eind september door de Slingertunnel.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/spoortunnels-elst-2-maanden-eerder-klaar-1.5895979
2016-04-06T10:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5895980.1476439252!image/image-5895980.JPG
Elst,Wegwerkzaamheden,Spoorwegverbinding,Station,Bouw,Mobiliteit,Tunnel,Slingertunnel,station Elst,voortgang,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Spoortunnels Elst 2 maanden eerder klaar

Spoortunnels Elst 2 maanden eerder klaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wegwerkzaamheden aan een andere spoortunnel in Elst; de Slingertunnel.
   Fotograaf
  ELST - De tunnels onder het spoor bij station Elst zijn ongeveer 2 maanden eerder klaar dan gepland. De eerste auto's rijden al eind september door de Slingertunnel.

  De fiets- en voetgangerstunnel is in oktober klaar. Dit kan, omdat de gronden van Heinz veel eerder zijn overgedragen: die waren rond de jaarwisseling al beschikbaar, terwijl dat eigenlijk pas rond deze tijd zou gebeuren. Zo kon vooral aan de westzijde van de Slingertunnel veel eerder met de werkzaamheden aan de toerit worden begonnen.

  Aamsestraat
  Daarnaast kwam er een verzoek van spoorbeheerder ProRail om niet pas begin 2017 de huidige spoorwegovergang Aamsestraat te verwijderen, maar reeds begin december 2016. Op die manier kan de nieuwe dienstregeling - die op 12 december ingaat - 'robuuster' worden. De aanpak van de overweg Aamsestraat is gekoppeld aan die van de Rijksweg-Noord; en van die laatste overweg zullen dan minder vaak de spoorbomen naar beneden gaan.

  Treinverkeer gestremd
  In de week na de Nijmeegse Vierdaagse begint 'het grote werk' rondom de tunnels in Elst. Dan is 4 dagen lang het treinverkeer gestremd en gaat de overweg Aamsestraat ook op slot. Autoverkeer wordt vanaf dat moment omgeleid via de zuidelijke rondweg, de Olympiasingel.

  Slingertunnel
  Vanaf eind september kunnen eerst alleen direct omwonenden van het station met de auto door de Slingertunnel. Omdat ook de Van Oldenbarneveltstraat en Johan de Wittstraat worden heringericht, wordt het doorgaande verkeer tussen de A325 en het dorpscentrum pas medio december door de Slingertunnel geleid. Voor fietsers en voetgangers blijft altijd een directe route langs het station open.